fbpx

Stara pravda

Sredi Brežic med vodovodnim stolpom in brežiškim gradom za srednjeveškim obzidjem v Ulici stare pravde se nahaja gostilna in vinoteka Stara pravda, majhna gostilnica z intimnimi prostori in lastno vinsko kletjo. Občasno organizirajo tudi večere sezonskih ali tematsko obarvanih slow foodov. Pravijo, da se v Stari ...

基本信息
地址
Stara pravda
Ulica stare pravde 24
布雷日采
联系
日程
od ponedeljka do četrtka od 9. do 14. ure in od 18. do 22, ure, ob petkih od 9. in 14. ure in od 18. do 23. ure, ob sobotah od 14. do 23. ure
接触
040 794 731

Sredi Brežic med vodovodnim stolpom in brežiškim gradom za srednjeveškim obzidjem v Ulici stare pravde se nahaja gostilna in vinoteka Stara pravda, majhna gostilnica z intimnimi prostori in lastno vinsko kletjo. Občasno organizirajo tudi večere sezonskih ali tematsko obarvanih slow foodov. Pravijo, da se v Stari pravdi čas ustavi. K mizi pride gostitelj in kuhar Zdravko, ki se posveti svojim gostom. Z njimi se pogovori o njihovih željah in o tem, kaj ima posebnega v kuhinji, saj pripravlja predvsem jedi iz sveže sezonske hrane, divjačinske jedi, jedi s tartufi. Na željo pripravi tudi kaj čisto posebnega. Jedi iz Zdravkove kuhinje imajo osnovo tradicionalnih sestavin, pripravljenih na inovativen način z izvirno prezentacijo. Poleg jedi gostom priporočijo ustrezno vino iz svoje vinske kleti, kjer se nahaja zbirka vrhunskih slovenskih vin. Po želji pripravijo tudi degustacijo vin, pospremljeno z narezkom iz domačih in divjačinskih salam in izbranih sirov. V času božično novoletnih praznikov pripravljajo v Stari pravdi poseben meni: mariniran goveji karpačo na porovi slamici, rukolina juha s spenjenim mlekom, jurčki na žaru s popečenim mladim sirom in pršutom, svinjski medaljončki z repkom kozice in belim tartufom ter korenčkov štrukelj z janežem ter za sladko piko na i čokoladni souffle z božično peno. Nudijo tudi organizacijo prazničnih dogodkov za manjše zaprte družbe.

Previous
普马蒂库

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。