Mnogi so se v Coljavi že pred leti redno ustavljali zaradi osmice, o kateri se je govorilo daleč naokoli, zato je enkrat moralo priti do odločitve in občasno ponudbo osmice razširiti na celo leto. Pred nekaj leti je torej nastala turistična kmetija Ostrouška Pelicon v srcu Krasa, v domovini terana. Le-tega nam ...
城市现货
Sredi Brežic med vodovodnim stolpom in brežiškim gradom za srednjeveškim obzidjem v Ulici stare pravde se nahaja gostilna in vinoteka Stara pravda, majhna gostilnica z intimnimi prostori in lastno vinsko kletjo. Občasno organizirajo tudi večere sezonskih ali tematsko obarvanih slow foodov. Pravijo, da se v Stari ...
Domačija Butul je na Manžanu, vasici nedaleč od Kopra. Z domačije se nam razprostre pogled na Koprski zaliv, preko morja do Italije, na severu pa tja do Triglava in Julijskih Alp. Že ob prihodu nas bo omamil vonj morske vode ter sredozemskih zelišč. Okolica je porasla z drevesi marelic, češenj, jablan, ...
Gerhard Fuchs velja za najboljšega kuharja avstrijske Štajerske. Z njegovo Yvonne nam bosta pričarala posebne kulinarične užitke, ki jih lahko drugod le iščemo. Originalna štajerska kuhinja se prepleta z omamnimi aromami, izvirnimi idejami in odličnimi vini za vsako jed. Za vsak letni čas imajo ...
Jamski dvorec pred Postojnsko jamo, kjer sta se pred 140-imi leti ustavila cesar Franc Jožef in Elizabeta in kjer so bili furmani stalni gostje, nas še danes popelje v tiste čase, s cesarsko, furmansko ali srednjeveško pojedino. Dvoranski ambient z visokimi stropovi, dolga miza, leseni krožniki, tematsko oblečeni ...
Na vrhu Sv. Mihaela, v Italiji, nedaleč stran od slovensko-italijanske meje, že od leta 1870 mimoidoče z dobro hrano razveseljuje gostilna Devetak. V pristni domači gostilni pripravljajo tradicionalne slovenske jedi po modernih receptih, sami pečejo kruh, delajo testenine in vso zelenjavo naberejo na domačem vrtu. Svojo ponudbo ...
V Trbovljah lahko lačne želodčke razvajamo v gostilni Martin. Stari del gostilne je urejen v primorskem slogu, mala poslovna soba je primerna predvsem za druženje s poslovnimi partnerji. Njihova kulinarična ponudba se začenja s tradicionalnimi zasavskimi jedmi in nadaljuje s klasično evropsko kuhinjo. Začnemo lahko s karpačem ...