伝統的なアップルパイに加えて、最も人気のある秋のデザートの1つは洋梨のパイです。私たちの祖母のレシピに従って、おいしいデザートのレシピをチェックしてください...
Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …
続きを読む: 秋のレシピ:サツマイモとカボチャのおいしいレチナシチュー
Recept za domačo hruškovo pito
原料
生地の場合:
- 小麦粉 350g
- ベーキングパウダー 小さじ2
- 粉砂糖 100g
- バニラシュガー 1袋
- バター 150g
- 卵 2個
- 牛乳 50ml
詰め物について:
- 3 rumene hruške
- 砂糖 スプーン3杯
- バター 大さじ2
- 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
- シナモン
Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60分.