Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic

Pita

Poleg tradicionalne jabolčne pite je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih sladic hruškova pita. Preverite recept za slastno sladico po receptu naših babic ...

Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Recept za domačo hruškovo pito

Sestavine
Za testo:

  • 350 g bele moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 150 g masla
  • 2 jajci
  • 50 ml mleka

Za nadev:

  • 3 rumene hruške
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
  • cimet

Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minut.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: poletni koktajl z ginom in melono