Bezeg je v razcvetu, zato le pohitite z nabiranjem. To počenjajte ob sončnem vremenu, saj hočete bezgove cvetove ko so povsem suhi in povsem razprti. In tiste jasno, ki so proč od cest. Nekoč zdravilna skrinjica za kmečke ljudi, danes pa, poleg kopice zdravilnih lastnosti tudi kulinarični priboljšek. Zakaj si zatorej iz njega ne bi pripravili dekadantne sladice, bezgove panakote.
Panakota je izjemno privlačna sladica, ki dopušča veliko prostora kuharski domišljiji. Ker je bezeg v razcvetu, bi ga bilo škoda le opazovati, ko pa lahko iz njega naredimo odlično sladico. Kako, pa v nadaljevanju.
続きを読む: レシピ:バナナプディング入りチーズケーキ
Recept za bezgovo panakoto:
4人分の材料:
- 50 g bezgovih cvetov
- 黒砂糖 50g
- アーモンドミルク 250ml
- 1 žličko prave vanilije
- naribano limonino lupino
- kanec cimeta
- želirno sredstvo Agar Agar
- za okras: maline ali jagode
準備手順:
Kot prvo bezgove cvetove previdno očistimo. Nato mandljevo mleko v katerega smo stresli predpisano količino rjavega sladkorja, vanilije in cimeta, zavremo. Dodamo bezgove cvetove in naribano limonino lupino ter pustimo stati med 10 in 15 minut. Mešanico precedimo, jo ponovno segrejemo in dodamo še preostalo sestavino- želatino. Štiri 150-mililitrske kozarce napolnimo z mlačno tekočino in jih damo na hladno za najmanj štiri ure preden bezgovo panakoto postrežemo. Če želite zares očarati, sladico okrasite še z malinami ali jagodami mariniranimi v bezgovem sirupu.