忙しい一日を過ごした後、秋や冬の寒い夜には、暖かい毛布に包まれておいしいホットチョコレートを抱きしめるほど最高の気分はありません。しかし、そのような贅沢をした後にあまりにも良心の呵責を感じないように、より健康的な方法でホットチョコレートで体を温めるレシピをご用意しました。
1. Uporabite kakav ali temno čokolado brez sladkorja.
Sladkor je vir mnogih zdravstvenih težav, hkrati pa se sploh ne zavedamo, da se nahaja praktično povsod (ja, tudi v slani hrani, poglejte sestavine na vrečki čipsa…). Vroča čokolada bo veliko bolj pristna, če bo izdelana iz pravega grenkega kakava ali temne čokolade, ki je praktično brez sladkorja.
続きを読む: あなたがおそらく知らないチョコレートに関する 10 のおいしい事実
2. Odpovejte se mleku.
Poskusite narediti vročo čokolado samo z vročo vodo. Če se vam bo zdel okus premalo bogat, lahko dodate mleko brez laktoze: recimo kokosovo, mandljevo ali sojino mleko.
3. Sladkajte drugače.
Nikar v vročo čokolado ne stresajte “bele smrti” – rafiniranega sladkora. Namesto njega vročo čokolado sladkajte z medom ali javorjevim sirupom.
4. Namesto s smetano okus obogatite z začimbami.
Odpovejte se smetani in namesto tega eksperimentirajte z začimbami. Dodajte vroči čokoladi čudovito dišeč cimet, zdravilen ingver, razkošen muškatni orešček ali slastno vanilijo. Pustite, da se vam okusi razlezejo po ustih in vas napolnijo z zadovoljstvom.
In kako pripraviti zdravo različico vroče čokolade?
V kozici stopite čokolado ali kakav in zmešajte z medom ali javorjevim sirupom. Dodajte vodo in mešajte, dokler ne zavre. Dodajte še vam ljube začimbe in prilijte vašo alternativo mleka. Vse skupaj segrevajte in mešajte, dokler ne bo res vroče – vendar ne pustite, da mleko zavre. Glede razmerij sestavin se ne obremenjujte preveč: vse dodajajte po okusu と zaupajte svojim občutkom, hkrati pa imejte v glavi dejstvo, da vaja dela mojstra.