Podczas wiosennej diety staraj się wypijać co najmniej 2 litry niesłodzonej herbaty i wody dziennie. Unikajmy wszelkich słodzonych napojów (soków, napojów alkoholowych, słodzonej herbaty/kawy) i dzielmy dzienny jadłospis na co najmniej trzy posiłki dziennie.
Zajtrki:
Vsako jutro pričnimo s sokom limone v kozarcu tople vode. Napitka ne sladkajmo. Nato izbirajmo med:
- 1/2 grenivke, 1 jogurt, 1 rezina polnozrnatega kruha;
- 250g nesladkanih ovsenih kosmičev s kefirjem in 1 nasekljano banano;
- 250g dag mueslija z 100ml posnetega mleka in hrustljavo jabolko;
- nasekljana polovica ananasa in 1 jogurt;
- 1 trdo kuhano jajce, rezina polnozrnatega kruha z nemastnim namazom, 1 jogurt.
Kosila:
- 2 rezini polnozrnatega kruha, pločevinka tune v naravnem soku, začinjena z limoninim sokom in začimbami po izbiri, svež paradižnik;
- 2 rezini polnozrnatega kruha, 2 rezini sira. 4 rezine poščančjih prsi in sveža paprika;
- 200 g popečenih piščančjih prsi na bogati sveži solati;
- popečen losos s kuhanim stročjim fižolom;
- omleta iz dveh jajc, šampinjonov in rdeče paprike, 2 rezini polnozrnatega kruha.
Večerje:
- 200g bele ribe, pečene na žaru. Priloga: 100g kuhanega mladega krompirja, 100g kuhanega mladega korenčka in 100g kuhanega brstičnega ohrovta;
- 200g piščančjih prsi brez kože pečenih v foliji. Priloga: 100 g kuskusa z dvema drobno narezanima mladima čebulama in enim strokom česna, svežo papriko, malo limoninega soka in sokom iz piščančjih prsi, ki se je nabral v foliji;
- 200g jetrc z žara. Priloga: rižota iz 100g riža, čebule, gob, pelatov, brstičnega ohrovta in korenčka;
- 100g nemastne svinjine pražene na pol žlice olja. Priloga: 100g sveže narezane zelenjave, 100g kuhanega riža, en strok česna, limonin sok;
- 1 postrv z žara začinjena z malo limoninega soka in mandljevimi lističi. Priloga: 100g mladega kuhanega krompirja in 200g kuhane blitve.