fbpx

食谱:简单的甜甜圈配自制香草奶油

如果我们厌倦了“普通”的果酱甜甜圈,我们可以用美味又简单的自制香草奶油甜甜圈来换换口味。我们为您提供一个美味又简单的自制香草奶油甜甜圈食谱。

Za pusta poleg krofov z marmelado prijajo tudi odlični krofi z domačo vanilijevo kremo.

Recept: krofi z domačo vanilijevo kremo

甜甜圈的材料:

  • 1公斤锋利面粉
  • 70 克 新鲜酵母
  • 120 克 泡沫混合黄油
  • 7个蛋黄
  • 50 毫升 温牛奶
  • 40克糖
  • 3汤匙朗姆酒
  • 1袋香草糖
  • ½ 汤匙柠檬汁
  • ½ 茶匙盐
  • 糖粉(撒用)

阅读更多: 食谱:最好的嘉年华甜甜圈

Krofi z domačo vanilijevo kremo
Krofi z domačo vanilijevo kremo

过程:

Moko stresemo v skledo in na sredi naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas, prilijemo malo toplega mleka in dodamo žlico sladkorja. Skledo pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati približno 15 minut.
V manjšo skledo damo rumenjake, preostanek sladkorja, vanilijev sladkor, sol, limonin sok in rum. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes.
Vzhajanemu kvascu dodamo zmehčano maslo, stepene rumenjake in še malo toplega mleka ter previdno premešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo še preostalo mleko. Mešamo toliko časa, da dobimo voljno testo. Iz testa oblikujemo hlebček, posujemo z moko, pokrijemo z ogreto krpo in pustimo vzhajati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na pomokani površini na prst debelo in s pomočjo modelčka izrežemo manjše kroge. Te položimo na pomokano desko in pazimo, da se med seboj ne dotikajo. Olje pristavimo in segrejemo na približno 170 stopinj. Olje bo dovolj ogreto, ko se ob kuhalnici pojavijo mehurčki. Krofe previdno položimo v olje. Med pečenjem posodo pokrijemo s pokrovom. Pustimo, da se zlato zapečejo, nato jih obrnemo in počakamo, da se zapečejo še iz druge strani. Tokrat posode ne pokrivamo s pokrovko. Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačkah in posujemo s sladkorjem v prahu.

Sestavine za domačo vanilijevo kremo:

  • 4个蛋黄
  • 4 个蛋清
  • 150克糖
  • 4 vrečke vanilijevega sladkorja
  • 90g moke
  • 600毫升牛奶

过程:

V posodi zavremo 500 ml mleka. Rumenjake, polovico sladkorja, moko in 100 ml mleka dobro premešamo in dodamo zavretemu mleku. Vztrajno mešamo in odstavimo, ko dobimo zmes, ki spominja na puding. Beljake, drugo polovico sladkorja in vanilijev sladkor stepemo v sneg in previdno vmešamo še vročemu “pudingu”. Krofe napolnimo s pomočjo brizgalke, lahko pa jih tudi prerežemo in med obe polovici namažemo vanilijevo kremo.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。