fbpx

食谱:炒接骨木花

炒接骨木花

接骨木花是最容易被忽视的免费食品之一,它不仅可以用来制作清凉饮料,还可以用来制作美味佳肴。你的盘子里吃过炸接骨木花吗?不?那么是时候改变这一点了!你不会后悔的。

Se vam je med sprehajanjem te dni že zgodilo, da ste v zraku zavohali nekaj sladkega? Velika verjetnost je, da so bili to bezgovi cvetovi. Bezeg je grm, ki zraste tudi 10 metrov visoko in praviloma cveti junija, letos pa malce prehiteva in ga že lahko nabiramo. Seveda čim dlje od cest in smoga, v sončnem, nujno pa suhem vremenu.

阅读更多: Recept: mavrični smoothie

Bezgovi cvetovi ponovno na ''razprodaji''.
Bezgovi cvetovi ponovno na ”razprodaji”.

In če ste mislili, da lahko iz njih naredite zgolj bezgov sok ali bezgovo šebeso, ste se pošteno motili. Iz njih lahko pripravite tudi slasten obrok, ki namesto v kozarcu konča na krožniku.

Recept za ocvrte bezgove cvetove:

Sestavine za ocvrte bezgove cvetove:

  • 16 接骨木花
  • 250 克 面粉
  • 2个蛋
  • 1 dl 油(也可以使用椰子油或棕榈油)
  • 2 分升干白葡萄酒
  • 10 克 蔗糖
  • 盐少许
  • 一小撮新鲜磨碎的小豆蔻
Ocvrti bezgovi cvetovi.
Ocvrti bezgovi cvetovi.

Postopek priprave ocvrtih bezgovih cvetov:
Ločimo rumenjake in beljake (te shranimo). V skledo presejemo moko ter dodamo olje, vino, sladkor, rumenjak, sol in kardamom. Z metlico mešamo, da nastane gladko testo, ki ga pustimo stati cca 30 minut. Medtem nežno splaknemo bezgove cvetove in jih odcedimo na (papirnati) brisači. Nato beljak stepemo v trd sneg in vmešamo v testo. Vanj pomočimo cvetove in jih damo postopno cvreti v ne preveč plitvo ponev, v kateri smo predhodno segreli olje (cvetovi morajo plavati v njem). Cvremo okoli 5 minut, da zlato zarumenijo. Vmes bezgove cvetove obrnemo, da se zapečejo enakomerno. Po cvrtju jih prelagamo na papirnate brisače, da vpijejo kar največ odvečne maščobe. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。