حلوى يمكنك تناولها دون الشعور بالذنب! الكمثرى الحلوة واللذيذة هي غذائية وخالية من السكر وطعم رائع. بمجرد تجربتها، ستصنعها مرارًا وتكرارًا.
Ko se vam zvečer zahoče nekaj sladkega, so hruške, polnjene s čokolado, prava izbira. V kombinaciji z lešniki, malo sira, začinjene s cimetom in muškatnim oreščkom predstavljajo popolno harmonijo preprostosti, sladkosti in fine smetane.
Jejte jih še tople, takrat je izkušnja za čutenje okusa najboljša!
Pečene hruške polnjene s čokolado
المكونات
- 4 zrele hruške (olupite jih, prepolovite, izdolbite notranjost in odstranite pečke)
- 40 g ovsenih kosmičev
- 80 g drobno sesekljanih lešnikov
- ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
- 2 ملاعق كبيرة من زيت جوز الهند
- 1/2 ملعقة صغيرة من جوزة الطيب المطحون
- 50 g temne čokolade (70 odstotkov kakava)
- 100 g mascarpone sira
- 1/2 čajne žličke vanilije
الاتجاهات
- V skledi zmešate ovsene kosmiče, lešnike, cimet in kokosovo olje.
- V ponev daste hruške, muškatni orešček in pol skodelice vode. Postavite na srednji ogenj. Pokrijte in pustite hruške kuhati 10-15 minut.
- Nato hruške prestavite v pekač.
- Čokolado stopite in jo primešate mešanici ovsenih kosmičev. Z dobljeno zmesjo nadevate hruške in jih pečete na 180°C približno 10-15 minut.
- Medtem ko so hruške v pečici, nežno stepite vanilijo in mascarpone. Končane hruške prelijete s pripravljenim nadevom. Postrezite, dokler so tople in uživajte!