تعتبر الكيك من أشهر الحلويات لأنه يمكن صنعها من أي فاكهة تقريبًا. لذلك، ستجد الحل الأمثل لنفسك في هذا الطبق، حتى لو كنت من محبي الحمضيات. لقد وجدنا وصفة لكعكة لذيذة بالبرتقال واللوز، لا تحتاج لتحضيرها إلى الدقيق، كما أن تحضيرها بسيط للغاية.
Pozabite na jabolčni kolač- ne glede na to, kako zelo okusna je ta sladica, naše brbončice včasih potrebujejo izrazit okus citrusov. In če ste poleg tega tudi ljubitelj mandljev, potem ni dvoma, da boste v kolaču s pomarančo in mandlji zares uživali.
Za pripravo tega kolača ne potrebujete moke in obilice sestavin, recept pa je primeren tudi za popolne začetnike. Postrežete ga lahko kot حَلوَى ali pa si ga privoščite ob popoldanski kavi.
Kolač s pomarančo in mandlji
المكونات
- 2 neškropljeni pomaranči
- 6 بيضات
- 360 جرام لوز مطحون
- 250 غرام من السكر
- malo masla
- فتات الخبز
الاتجاهات
- Model za kolač namažite z maslom in potresite s krušnimi drobtinami.
- Pomaranči operite, položite v globoko posodo in vanjo nalijte toliko hladne vode, da bosta popolnoma prekriti. Nato ju na srednjem ognju kuhajte približno 40 minut. Če med kuhanjem opazite, da pomaranči nista več potopljeni, dolijte še malo vode.
- Pomaranči odcedite in počakajte, da se ohladita. Nato ju narežite, odstranite koščici in pomarančne koščke položite v ročni mešalnik. Mešajte, dokler zmes ne dobi gostote marmelade.
- Jajca in sladkor mešajte, dokler ne dobite goste zmesi blede rumene barve. Mešanici dodajte pomarančno zmes in mandlje, nato jo vlijte v model za kolač.
- Kolač v pečici, ki ste jo segreli na 180°C, pecite 50 minut, nato ga postrezite. Dober tek!
نصائح إضافية:
– Da je kolač zares pečen, boste vedeli po njegovi zlato rumeni barvi. Prepričate se lahko tudi tako, da ga po sredini prebodete z zobotrebcem. Če na zobotrebcu opazite mokro sled zmesi, to pomeni, da boste morali še nekaj časa بالانتظار \ في الانتظار.
– Kolač lahko okrasite z rezinami sveže pomaranče, pomarančnimi lupinicami in koščki sadja po izbiri, lahko pa ga le nekoliko potresete s sladkorjem v prahu أو pisanimi mrvicami.
– Če želite, da je okus še izrazitejši, receptu poleg pomaranč dodajte tudi ليمون.