fbpx

Recept: pomarančna torta brez moke

Foto: envato

Kolač predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih sladic in tako je zato, ker ga lahko pripravimo iz praktično kateregakoli sadja. Zato boste v tej jedi popolno poslastico zase našli tudi, če se uvrščate med ljubitelje citrusov. Za vas smo poiskali recept za slasten kolač s pomarančo in mandlji, za katerega ne potrebujete moke, njegova priprava pa je izjemno preprosta.

Pozabite na jabolčni kolač- ne glede na to, kako zelo okusna je ta sladica, naše brbončice včasih potrebujejo izrazit okus citrusov. In če ste poleg tega tudi ljubitelj mandljev, potem ni dvoma, da boste v kolaču s pomarančo in mandlji zares uživali.
Za pripravo tega kolača ne potrebujete moke in obilice sestavin, recept pa je primeren tudi za popolne začetnike. Postrežete ga lahko kot sladico ali pa si ga privoščite ob popoldanski kavi.

Kolač s pomarančo in mandlji

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 6 jajc
  • 360 g mletih mandljev
  • 250 g sladkorja
  • malo masla
  • krušne drobtine

Navodila

  1. Model za kolač namažite z maslom in potresite s krušnimi drobtinami.
  2. Pomaranči operite, položite v globoko posodo in vanjo nalijte toliko hladne vode, da bosta popolnoma prekriti. Nato ju na srednjem ognju kuhajte približno 40 minut. Če med kuhanjem opazite, da pomaranči nista več potopljeni, dolijte še malo vode.
  3. Pomaranči odcedite in počakajte, da se ohladita. Nato ju narežite, odstranite koščici in pomarančne koščke položite v ročni mešalnik. Mešajte, dokler zmes ne dobi gostote marmelade.
  4. Jajca in sladkor mešajte, dokler ne dobite goste zmesi blede rumene barve. Mešanici dodajte pomarančno zmes in mandlje, nato jo vlijte v model za kolač.
  5. Kolač v pečici, ki ste jo segreli na 180°C, pecite 50 minut, nato ga postrezite. Dober tek!
Kolač lahko okrasite s koščki pomaranče in pisanimi mrvicami Foto: Razieh Bakhtom / Unsplash

Dodatni nasveti:

– Da je kolač zares pečen, boste vedeli po njegovi zlato rumeni barvi. Prepričate se lahko tudi tako, da ga po sredini prebodete z zobotrebcem. Če na zobotrebcu opazite mokro sled zmesi, to pomeni, da boste morali še nekaj časa počakati.
– Kolač lahko okrasite z rezinami sveže pomaranče, pomarančnimi lupinicami in koščki sadja po izbiri, lahko pa ga le nekoliko potresete s sladkorjem v prahu ali pisanimi mrvicami.
– Če želite, da je okus še izrazitejši, receptu poleg pomaranč dodajte tudi limono.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.