fbpx

نادي ساونا بريزا: وجبات صحية وخفيفة في العام الجديد 2015

Sadno-zelenjavni smoothie

في ساونا كلوب بريزا، قمنا بإعداد تحدي خاص لك مع وجبات صحية وخفيفة، والتي ستكون بمثابة راحة حقيقية بعد أيام من الاستمتاع بالعديد من الأطباق الاحتفالية.

Zajtrk: sadno-zelenjavni smoothie

Dan začnimo s kozarcem mlačne vode s sokom pol limone. Nato si pripravimo sadno-zelenjavni smoothie iz 1 banane, sveže iztisnjenega soka 1 manjšega jabolka in 1 korenčka, pol avokada, žličke chia semen in 0,5 dcl bio sojinega napitka.

Dopoldanska malica: krhlji jabolka s cimetom in limoninim sokom.

Jabolko narežemo na krhlje in le-te prelijemo s sokom pol limone ter dodamo še žlico cejlonskega cimeta. Vse skupaj premešamo in odlična, zelo okusna malica je pripravljena!

Kosilo: pisan krožnik zelenjave in stročnic

Najprej podušimo brokoli (1/2 glave) in 2 manjša korenčka. Nato na kokosovem olju popečemo 1 bučko in pol rdeče paprike, dodamo še podušen brokoli in korenček ter čez noč namočene in skuhane stročnice po želji* (čičeriko, lečo, grah, fižol), na koncu pa iztisnemo še strok česna. Dodamo začimbe, sol, poper, čili s soljo, mleta kumina, kurkuma,… in solato lahko začinimo še s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…) in limoninim sokom po želji.
*Stročnice namočimo čez noč v vodi, zjutraj odlijemo vodo in jih skuhamo v sveži vodi. Fižol in čičeriko kuhamo dlje, pb. 2 uri, lečo pa precej manj, pb. 30 minut.

Pisan krožnik stročnic
Pisan krožnik stročnic

Popoldanski napitek: mlečna žitna kava

Jedilno žlico bio žitne kave* prelijemo z 1,5 dcl vrele vode, dodamo 1-2 dcl rastlinskega napitka (sojinega/riževega/ovsenega) in napitek po želji začinimo še ščepcem cimeta, kardamoma in žličko medu.
*Predlagam bio žitno kavo znamke Demeter ali Yannoh.

Večerja: lahka solatka s pečeno hokaido bučo

Jedilno bučo hokaido očistimo, narežemo na krhlje, začinimo s himalajsko soljo in rožmarinom ter popečemo v pečici skupaj s korenčkovimi palčkami. Za večjo vsebnost beljakovin lahko dodamo še tofu. Vmes podušimo narezane liste ohrovta ter v večji skledi pripravimo motovilec in kristalko. Ko so buča in korenčkove palčke pečene (20-30 minut) ter ohrovt podušen, jih dodamo v skledo solate, začinimo s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…), začimbami in limoninim sokom po želji. Dober tek!

Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem
Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem

معلومات اكثر

معلومات اكثر:
www.savnabreza.com

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.