fbpx

Sauna klub Breza: zdravi i lagani obroci u novoj 2015. godini

Sadno-zelenjavni smoothie

U Sauna klubu Breza za vas smo pripremili poseban izazov sa zdravim i laganim obrocima koji će vam biti pravo olakšanje nakon dana uživanja u brojnim blagdanskim delicijama.

Zajtrk: sadno-zelenjavni smoothie

Dan začnimo s kozarcem mlačne vode s sokom pol limone. Nato si pripravimo sadno-zelenjavni smoothie iz 1 banane, sveže iztisnjenega soka 1 manjšega jabolka in 1 korenčka, pol avokada, žličke chia semen in 0,5 dcl bio sojinega napitka.

Dopoldanska malica: krhlji jabolka s cimetom in limoninim sokom.

Jabolko narežemo na krhlje in le-te prelijemo s sokom pol limone ter dodamo še žlico cejlonskega cimeta. Vse skupaj premešamo in odlična, zelo okusna malica je pripravljena!

Kosilo: pisan krožnik zelenjave in stročnic

Najprej podušimo brokoli (1/2 glave) in 2 manjša korenčka. Nato na kokosovem olju popečemo 1 bučko in pol rdeče paprike, dodamo še podušen brokoli in korenček ter čez noč namočene in skuhane stročnice po želji* (čičeriko, lečo, grah, fižol), na koncu pa iztisnemo še strok česna. Dodamo začimbe, sol, poper, čili s soljo, mleta kumina, kurkuma,… in solato lahko začinimo še s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…) in limoninim sokom po želji.
*Stročnice namočimo čez noč v vodi, zjutraj odlijemo vodo in jih skuhamo v sveži vodi. Fižol in čičeriko kuhamo dlje, pb. 2 uri, lečo pa precej manj, pb. 30 minut.

Pisan krožnik stročnic
Pisan krožnik stročnic

Popoldanski napitek: mlečna žitna kava

Jedilno žlico bio žitne kave* prelijemo z 1,5 dcl vrele vode, dodamo 1-2 dcl rastlinskega napitka (sojinega/riževega/ovsenega) in napitek po želji začinimo še ščepcem cimeta, kardamoma in žličko medu.
*Predlagam bio žitno kavo znamke Demeter ali Yannoh.

Večerja: lahka solatka s pečeno hokaido bučo

Jedilno bučo hokaido očistimo, narežemo na krhlje, začinimo s himalajsko soljo in rožmarinom ter popečemo v pečici skupaj s korenčkovimi palčkami. Za večjo vsebnost beljakovin lahko dodamo še tofu. Vmes podušimo narezane liste ohrovta ter v večji skledi pripravimo motovilec in kristalko. Ko so buča in korenčkove palčke pečene (20-30 minut) ter ohrovt podušen, jih dodamo v skledo solate, začinimo s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…), začimbami in limoninim sokom po želji. Dober tek!

Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem
Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem

Više informacija

Više informacija:
www.savnabreza.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.