fbpx

Sauna club Breza : repas sains et légers pour la nouvelle année 2015

Sadno-zelenjavni smoothie

Au Sauna Club Breza, nous vous avons préparé un défi spécial avec des repas sains et légers, qui seront un vrai soulagement après des jours d'indulgence avec de nombreuses spécialités festives.

Zajtrk: sadno-zelenjavni smoothie

Dan začnimo s kozarcem mlačne vode s sokom pol limone. Nato si pripravimo sadno-zelenjavni smoothie iz 1 banane, sveže iztisnjenega soka 1 manjšega jabolka in 1 korenčka, pol avokada, žličke chia semen in 0,5 dcl bio sojinega napitka.

Dopoldanska malica: krhlji jabolka s cimetom in limoninim sokom.

Jabolko narežemo na krhlje in le-te prelijemo s sokom pol limone ter dodamo še žlico cejlonskega cimeta. Vse skupaj premešamo in odlična, zelo okusna malica je pripravljena!

Kosilo: pisan krožnik zelenjave in stročnic

Najprej podušimo brokoli (1/2 glave) in 2 manjša korenčka. Nato na kokosovem olju popečemo 1 bučko in pol rdeče paprike, dodamo še podušen brokoli in korenček ter čez noč namočene in skuhane stročnice po želji* (čičeriko, lečo, grah, fižol), na koncu pa iztisnemo še strok česna. Dodamo začimbe, sol, poper, čili s soljo, mleta kumina, kurkuma,… in solato lahko začinimo še s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…) in limoninim sokom po želji.
*Stročnice namočimo čez noč v vodi, zjutraj odlijemo vodo in jih skuhamo v sveži vodi. Fižol in čičeriko kuhamo dlje, pb. 2 uri, lečo pa precej manj, pb. 30 minut.

Pisan krožnik stročnic
Pisan krožnik stročnic

Popoldanski napitek: mlečna žitna kava

Jedilno žlico bio žitne kave* prelijemo z 1,5 dcl vrele vode, dodamo 1-2 dcl rastlinskega napitka (sojinega/riževega/ovsenega) in napitek po želji začinimo še ščepcem cimeta, kardamoma in žličko medu.
*Predlagam bio žitno kavo znamke Demeter ali Yannoh.

Večerja: lahka solatka s pečeno hokaido bučo

Jedilno bučo hokaido očistimo, narežemo na krhlje, začinimo s himalajsko soljo in rožmarinom ter popečemo v pečici skupaj s korenčkovimi palčkami. Za večjo vsebnost beljakovin lahko dodamo še tofu. Vmes podušimo narezane liste ohrovta ter v večji skledi pripravimo motovilec in kristalko. Ko so buča in korenčkove palčke pečene (20-30 minut) ter ohrovt podušen, jih dodamo v skledo solate, začinimo s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…), začimbami in limoninim sokom po želji. Dober tek!

Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem
Solata z motovilcem, kristalko, pečeno bučo in dušenim ohrovtom ter korenjem s česnom in čilijem

Plus d'information

Plus d'information:
www.savnabreza.com

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.