Papala je prvi vegansko-vegetarijanski lokal na Gorenjskem, kamor zaradi odlične hrane prihajajo gostje iz vseh koncev Slovenije. Na mirni lokaciji, na Mohorjevem klancu, si lahko v pomirjujočem ambientu z mirno glasbo, svečkami in eteričnimi olji privoščimo lahko hrano. Ponudba je pestra, izbiramo lahko med testeninami, ...
アーバンポイント
Okarina je čudovita restavracija v bližini jezera na Bledu. Prav z besedo čudovito pa je njeno hrano opisal tudi Sir Paul McCartney, ki je bil pred časom v njej gost. Na bogatem, pestrem meniju lahko izbiramo med izvirno domačo in mednarodno kuhinjo. Obe temeljita na načelu zdravih in eksotičnih kulinaričnih užitkov. Meni bo ...
Kmečki turizem Mahnič se nahaja blizu mejnega prehoda Dragonja v smeri proti Sv. Petru. Tako kot vse primorske kmečke gostilne imajo tudi tam široko ponudbo domačih specialitet. Njihov tipični meni je sestavljen iz mineštre, sira in pršuta, pečenega piščanca v krušni peči z zeljem in ...
Ko si zaželimo leskovačkih dobrot, potemmoramo zaviti v gostišče portal na zaloški cesti v ljubljani. nahaja se v mirnem predelu mesta, ob ljubljanici in le desetminut iz središčamesta. restavracija ima veliko parkirišče, dva zimska vrtova in letni vrt, tako da je prostora dovolj tudi za večje skupine in ...
Hiša kulinarike Jezeršek v Medvodah, ki slovi po pripravi cateringa, je v začetku letošnjega leta odprla še eno gostinsko poslopje, Dvor Jezeršek na Brniku. Ko se peljemo iz Ljubljane proti Brniku, sledimo tabli za vas Cerklje in cesta nas bo pripeljala do Dvora Jezeršek. Veliko, 250 let ...
V staremmestnemjedru ljubljane najdemo atriumno. iv. kulinarična ponudba restavracije je zelo raznovrstna, njihova posebnost in specialiteta pa je priprava jedi pod sačem in peko. to je najstarejši in najbolj zdrav način priprave hrane na balkanskem polotoku. izpod peke pripravljajo jagenjčka, kozlička, teletino in slastno ...
Le nekaj metrov od zdraviliškega parka v Rogaški Slatini so pred dvema mesecema odprli prvi vegetarijanski hotel v Sloveniji – Izvir Manzato. Ponudba hrane v tem hotelu je zelo specializirana. Na mizo bomo dobili le brezmesne obroke, seveda z ustrezno beljakovinsko sestavo. Vegetarijanski način prehranjevanja so v ...
Turška kuhinja je znana po svojemspecifičnemin bogatemokusu, dobra novica pa je, da v njenih kulinaričnih dobrotah in v kulturnem programu lahko uživamo tudi pri nas. v restavraciji yildiz han v naši prestolnici turški kuharji pripravljajo bogat izbor specialitet iz različnih turških regij. ...
Ko si med vikendom privoščimo izlet na morje, je le še pravi gurmanski užitek tisto, kar manjka do popolnega doživetja. Že od nekdaj po njem slovi gostilna Ribič, ki nam poleg slastnih morskih dobrot ponuja sproščen obrok s prelepim pogledom na Sečoveljske soline v senci sto in več let starih oljk. Tik ...
スキー場が雪で覆われ、ケーブルカーが出発すると、クルヴァヴァツの冬シーズンが始まります。クルヴァヴァツでレストランが営業を開始する時期でもあります。クルヴァヴェツの南斜面、森林境界のすぐ上、ケーブルカーの上部駅のすぐ近くに、山岳協会が活動するゴスピッチ高原があります。
"tule enu je vabilu, enu pustnu povabilu, de vam sline bi zvabilu in bi k nam se vam zavilu, de v ustih se vam bo topilu." s temi verzi nas pri kuklju vabijo v svoje kulinarično okrilje. pravijo, da se je treba za pusta desetkrat najesti in te tradicije se pridno držijo. gostija se začne na že skoraj pozabljeni debeli četrtek, ko se ...