FBピクセル

娘を持つ父親は幸いです。娘たちのおかげであなたは長生きできます。

科学によると、女の子の赤ちゃんを持つ父親は長生きします。ここでその理由を明らかにします。

Ko se rodi majhno nedolžno bitje, pa naj bo to fantek ali punčka, se svet njegovih ali njenih staršev popolnoma spremeni. Nista več vidva, ampak ste vi trije. Ni več greva, ampak gremo. Otrok je darilo, ki staršem doda smisel v življenju. Če pa je to punčka, naj bi glede na novejšo raziskavo očetu celo podaljšala življenje.

Punčke naj bi očetom podaljševale življenje.
Punčke naj bi očetom podaljševale življenje.

Ker v preteklosti ni bilo narejenih veliko raziskav, ki bi razkrivale učinke rojstva otroka na očetovo zdravje in telo, so se raziskovalci iz univerze Jagiellonian v Krakovu odločili, da to področje bolj preučijo. Zbrali so podatke več kot 4000 staršev, od tega 2147 mater in 2163 očetov. Otroci, vključeni v raziskavo so bili različnih spolov. Ugotovljeno je bilo, da skupno število otrok ali sinov ni imelo nobenega posebnega učinka na očete. Število deklet pa je bilo povezano z življenjsko dobo očetov.

Raziskovalci trdijo, da naj bi očetje s hčerkami živeli dlje – in več hčera, kot jih imajo, dlje naj bi živeli, in to kar 74 tednov dlje za vsako hči, trdijo. In čeprav je to odlična novica za vse očete deklic, pri materah rezultati raziskav niso tako spodbudni. Glede na drugo študijo, ki je bila objavljena v American Journal of Human Biology, imajo tako hčere in sinovi negativen učinek na materino zdravje in dolžino življenja, prav tako pa naj bi bile samske ženske v večini bolj srečne.

Ena od študij kaže, da naj bi bil učinek pri mamah obraten, torej otroci naj bi njihovo življenje krajšali.
Ena od študij kaže, da naj bi bil učinek pri mamah obraten, torej otroci naj bi njihovo življenje krajšali.

Še tretja 勉強 pa kaže, da otrok, ne glede na spol, podaljša življenjsko dobo obeh staršev. Glede na podatke zbrane v 14 letih, so ti raziskovalci ugotovili, da pari z otroci živijo dlje kot tisti, ki otrok nimajo.

Se strinjaš s študijami, da otroci podaljšajo življenjsko dobo svojih staršev? Ali pa se ti zdi, da ti otroci povzročijo preveč sivih las in s tem življenje krajšajo?

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。