FBピクセル

過労のためのダイエット

過労者のための食事は、毎日の仕事の義務によって椅子に座らされ、動きや健康的な食事方法が制限されている人にとって理想的です。

Iz svoje dnevne rutine najprej izključimo vse nezdrave prigrizke, za katerimi še tako radi posežemo med delovnimi odmori. Pozabimo na čips, piškote, pripravljene sendviče in podobne prigrizke, ki sicer potešijo našo lakoto, vendar kljub temu vsebujejo le malo hranilnih snovi, ki jih naše telo in možgani potrebujejo za uspešno spopadanje z vsakodnevnimi službenimi obveznostmi. Raje uživajmo sadje in zelenjavo ter se naučimo pravilno in v naprej kombinirati živila, ki bodo pripeljala do vrhunskih uspehov.

写真: シンストック
写真: シンストック
Dan prej si pripravimo zdravo kosilo “za s sabo”, ki ga v primerni posodici odnesimo s seboj na delovno mesto. Pri dieti za prekomerno zaposlene dnevno v telo vnesemo od 1000 do 1200 kalorij in dnevni jedilnik razporedimo na vsaj tri obroke. Z upoštevanjem diete bomo izgubili do en kilogram tedensko, kar je dolgoročno optimalna izguba kilogramov.
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1日目

朝食: 200ml limonade, smoothie iz banane, kivija, jabolka in 100 ml riževega ali mandljevega mleka.
ランチ: bogata solata iz zelenjave in polnozrnatih testenin (70 g testenin, sveža in kuhana zelenjava po izbiri, limonin sok, sol, žlica olivnega olja).
夕食: pečena piščančja prsa (300g) in kuhana zelenjava po izbiri.

2日目

朝食: 200ml svežega pomarančnega soka, 2 rezini črnega kruha in zelenjavni namaz (priporočamo izredno zdrav in okusen hummus).
ランチ: bogata solata s popečenimi piščančjimi prsmi in balzamičnim kisom (izogibajmo se “nevarnim” belim prelivom).
夕食: pice iz jajčevcev (2 velika jajčevca narežimo na 1 cm debele rezine, obložimo s paradižnikovo omako in zelenjavo po izbiri ter potrosimo s koščki mocarele. Po okusu začinimo in spečimo v pečici.).

3日目

朝食: skodelica nesladkanega zelenega čaja, smoothie iz našega najljubšega sadja (dodajmo mu mandljevo mleko in lanena semena).
ランチ: krompirjeva solata z radičem (300 g krompirja, glava radiča, manjša čebula, jabolčni kis, olivno olje, peteršilj, česen, sol in poper).
夕食: zvrhan krožnik zelenjavne juhe, file osliča in popečen stročji fižol.

4日目

朝食: 200ml limonade, mango, 1 jogurt.
ランチ: sendvič, ki ga pripravimo popolnoma sami. Izogibajmo se nezdravim sestavinam (namesto belega kruha, majoneze in salame izberimo polnozrnat kruh, hummus, piščančja prsa, hrustljavo ledenko in rezine paradižnika).
夕食: 100 g kuhanega riža, 200 g popečenih piščančjih prsi in kuhana zelenjava po izbiri.

5日目

朝食: skodelica nesladkanega čaja, polovica nasekljanega ananasa, 1 jogurt.
ランチ: solata s zelenjavo in jajci (100 g zelene paprike, 50 g graha, 50 g koruze, 1 paradižnik, 1 trdo kuhano jajce, 50 g probiotičnega jogurta).
夕食: file lososa in stročji fižol (lososa pokapajmo z limono in začimbami po izbiri, stročji fižol skuhajmo in ga nato v pečici zapečimo poleg lososa).

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。