カムニクからそう遠くないスタホヴィツァに、家族経営の宿「プリ・プランニンスキム・オルル」があります。70年にわたり、旅行者、登山家、そして美味しい料理を愛する人々のお腹を満たしてきました。
スタホヴィカ 20
スタホヴィツァ
Po tradicionalnih receptih babic pripravljajo dobrote na “starem ognju”, saj se še vedno poslužujejo štedilnika na drva. So namreč mnenja, da niso pomembne zgolj naravne, lokalno pridelane in ekološko neoporečne sestavine, katere seveda uporabljajo pri kuhi, temveč da je pomemben tudi sam način priprave jedi. Jedi, ki jih kuhamo na štedilniku na drva, so brez dvoma okusnejše, saj se kuhajo počasneje in enakomerneje. Tako lahko pri njih poskusimo odlične divjačinske jedi iz gamsa, srnjadi, divjega zajca, divjega prašiča, medveda in druge divjačine. Pripravijo nam štruklje, kruhove cmoke, kaše … Ponudba je velika ter letnemu času primerna in spremenljiva. Seveda se k divjačini izvrstno poda tudi kozarec dobrega kakovostnega vina, bodisi odprtega bodisi buteljčnega iz bogato založene vinske kleti.