Gostilna “Pri planinskem orlu”

V Stahovici, nedaleč od Kamnika, stoji družinska gostilna Pri planinskem orlu. Že sedemdeset let skrbi za prazne želodčke popotnikov, planincev ter ljubiteljev dobre hrane.

Osnovne Informacije
Naslov

Pri planinskem orlu
Stahovica 20
Stahovica

Urnik

pon.–pet. od 10. do 22. ure, tor. zaprto, sob. od 10. do 24. ure, ned. od 10. do 20. ure

Kontakt

(01) 83 25 410

Po tradicionalnih receptih babic pripravljajo dobrote na “starem ognju”, saj se še vedno poslužujejo štedilnika na drva. So namreč mnenja, da niso pomembne zgolj naravne, lokalno pridelane in ekološko neoporečne sestavine, katere seveda uporabljajo pri kuhi, temveč da je pomemben tudi sam način priprave jedi. Jedi, ki jih kuhamo na štedilniku na drva, so brez dvoma okusnejše, saj se kuhajo počasneje in enakomerneje. Tako lahko pri njih poskusimo odlične divjačinske jedi iz gamsa, srnjadi, divjega zajca, divjega prašiča, medveda in druge divjačine. Pripravijo nam štruklje, kruhove cmoke, kaše … Ponudba je velika ter letnemu času primerna in spremenljiva. Seveda se k divjačini izvrstno poda tudi kozarec dobrega kakovostnega vina, bodisi odprtega bodisi buteljčnega iz bogato založene vinske kleti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!