Design Rooms Pr’ Gavedarjo: vonj po domačnosti v objemu julijskih vršacev

Foto: Booking
Zadnjič posodobljeno: :

Ob veliki lipi v vasi Podkoren stoji mogočna domačija Pr'Govedarjo, ki z unikatno zasnovanim oblikovanjem pripoveduje zgodbe preteklosti, a z mislijo na prihodnost.

Več kot sto let stara domačija, z domačim imenom Pr’Gavedarjo, je ob jubileju dobila sodobno podobo, ki priča o bogati zgodovini velike hiše. Design Rooms Pr’ Gavedarjo je hiša polna zgodb, ki jih je s svojim unikatnim tekstilom z motivi gorenjske kulturne dediščine pomagala prikazati tudi oblikovalka Almira Sadar. Čudovite tekstilije dopolnjuje unikatno pohištvo, zaradi katerega je vsaka soba zgodba zase.

Nad podobo pa ne bodo navdušeni le ljubitelji dobrega oblikovanja, temveč vsi, ki težijo h kar se da trajnostnemu ravnanju z okoljem. Sobe z zgodbo Pr’Gavedarjo namreč z veliko mero družbene odgovornosti strmijo k trajnostnemu razvoju, to pa se poleg izbranih materialov odraža tudi v kulinarični ponudbi. Gostom ob obilnem zajtrku postrežejo z lokalnimi dobrotami in izdelki s certifikatom pravične trgovine.
V Podkorenu boste na račun prišli ljubitelji miru, pa tudi športni navdušenci. Očarljiva alpska vasica slovi po arhitekturni dediščini, ki jo dopolnjujejo naravna bogastva. V bližini najdete slikovite Zelence, le lučaj stran so smučarske proge in pohodniške poti. Dobrodošli so tudi kolesarji, ki se lahko zapeljejo po bližnjih progah, najbolj zanimiva je speljana po nekdanji železniški progi iz Mojstrane skozi Kranjsko Goro v Italijo.

Dodatne Informacije

Design Rooms Pr’ Govedarjo
Članek lahko vključuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Šenkova domačija: idiličen počitek pod slikovitimi vršaci