FBピクセル

夏にぴったりの冷製スープ:簡単、おいしい、栄養価が高い

Foto: Anshu A / Unsplash

Tekoče in kremaste, hladne ali ledene, pikantne ali začinjene, predvsem pa sveže - hladne poletne juhe so pomembne in priljubljene v vročem poletnem dnevu, mi vam pa predstavljamo nekaj tistih hitro pripravljenih in dobrih.

Odlične poletne juhe, ki jih lahko postrežete kot lažje kosilo ali predjed h glavnemu obroku, so polne zdravih sestavin. Glede na obilico lokalnih pridelkov, ki prihajajo na police in tržnice je to pravi čas v letu, da naredite čudovito hranljivo juho, ki vas bo osvežila in vam dala energijo, če pa zelenjavo pridelate sami doma pa še toliko boljše.

Obstaja veliko okusnih različic sezonskih hladnih juh, ki so v poletnihdneh odlične za pridobivanje elektrolitov, vitaminov in mineralov, saj vse to izgubimo zaradi vročine in potenja. Tako kot je vroče juhe najbolje postreči vroče, tudi hladne juhe hranite na hladnem. Juho kot običajno najprej skuhamo in jo nato delno ohladimo pri sobni temperaturi. Nato jo pokrijemo, da preprečimo vpijanje drugih okusov in jo postavitemo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

Za pospešitev postopka hlajenja jo lahko postavite v zamrzovalnik, dokler ne nastanejo ledeni kristali.

Vse juhe so za pripravo zelo preproste. Spodaj vam prilagamo nekaj idej za hladne poletne juhe.

Bučna juha s semeni

Foto: Cala / Unsplash

Zelenjavna juha

Foto: Victoria Shes / Unsplash

Juha z rdečo peso in smetano

Foto: Hamide Jafari / Unsplash

ブロッコリースープ

Foto: Samee Anderson / Unsplash

Juha s kumarami

Foto: Sandie Clarke / Unsplash

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。