fbpx

Hladne juhe za poletje: preproste, okusne in hranljive

Foto: Anshu A / Unsplash

Tekoče in kremaste, hladne ali ledene, pikantne ali začinjene, predvsem pa sveže - hladne poletne juhe so pomembne in priljubljene v vročem poletnem dnevu, mi vam pa predstavljamo nekaj tistih hitro pripravljenih in dobrih.

Odlične poletne juhe, ki jih lahko postrežete kot lažje kosilo ali predjed h glavnemu obroku, so polne zdravih sestavin. Glede na obilico lokalnih pridelkov, ki prihajajo na police in tržnice je to pravi čas v letu, da naredite čudovito hranljivo juho, ki vas bo osvežila in vam dala energijo, če pa zelenjavo pridelate sami doma pa še toliko boljše.

Obstaja veliko okusnih različic sezonskih hladnih juh, ki so v poletnihdneh odlične za pridobivanje elektrolitov, vitaminov in mineralov, saj vse to izgubimo zaradi vročine in potenja. Tako kot je vroče juhe najbolje postreči vroče, tudi hladne juhe hranite na hladnem. Juho kot običajno najprej skuhamo in jo nato delno ohladimo pri sobni temperaturi. Nato jo pokrijemo, da preprečimo vpijanje drugih okusov in jo postavitemo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

Za pospešitev postopka hlajenja jo lahko postavite v zamrzovalnik, dokler ne nastanejo ledeni kristali.

Vse juhe so za pripravo zelo preproste. Spodaj vam prilagamo nekaj idej za hladne poletne juhe.

Bučna juha s semeni

Foto: Cala / Unsplash

Zelenjavna juha

Foto: Victoria Shes / Unsplash

Juha z rdečo peso in smetano

Foto: Hamide Jafari / Unsplash

Brokolijeva juha

Foto: Samee Anderson / Unsplash

Juha s kumarami

Foto: Sandie Clarke / Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!