Porsche Cayenne Turbo GT: nesramno hitri križanec z rekordom

Zadnjič posodobljeno: :

7:38.9 je bil čas, s katerim je predprodukcijski Porsche Cayenne Turbo GT podrl svetovni rekord v kategoriji SUV. Zgodba se je seveda odvijala na dobro znanem dirkališču Nürburgring Nordschleife, njen zaključek pa prinaša hitrejšega in še močnejšega Cayenna Coupé.

Porsche Cayenne Turbo GT je v tem trenutku najmočnejši in najhitrejši Porschejev SUV. Različica GT bo na voljo zgolj v Coupé obliki in predstavlja še naprednejšo izpeljanko modela Cayenne Turbo Coupé. Poganja ga 4,0-litrski biturbo V8 motor, s kar 631 konjskimi močmi (471 kW) in 850 Nm navora. V primerjavi z modelom Turbo Coupé predstavlja to za 67 kW več moči in za 80 Nm več navora. Prav tako se je dvignila končna hitrost, ki je zdaj višja za 14 km/h, števec hitrosti pa se bo ustavil šele pri 300 km/h. Za pospeševanje do 100-tice boste s Porschejem Cayenne Turbo GT potrebovali le 3,3 sekunde.

Poleg izboljšave motorja in moči, je bilo predelave deležno še podvozje, ki je v tem primeru nižje za dodatnih 17 mm. Malenkostno je spremenjen dizajn prednjega dela in zadka, zaradi česar bo ostremu očesu lažje prepoznati razliko med modeli iz linije Cayenne Copé.

Dodatne Informacije

porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!