FBピクセル

最高のアスパラガスレシピ: 7 つのおいしいアスパラガス料理

アスパラガスを使った美味しいレシピ7品をご紹介します。味覚を準備しましょう!

彼らは下であなたを待っています najboljši recepti s šparglji, in sicer boste z njimi pripravili kar 7 slastnih špargljevnih jedi, te pa so primerne tako za začetnike, kot tudi za prave kuharske mojstre! Pa dober tek vam želimo!

最高のアスパラガスレシピ: 7 つのおいしいアスパラガス料理

Šparglji zaviti v pršut

Šparglji zaviti v pršut
Šparglji zaviti v pršut

原料

  • mehkejši sir po vaši izbiri
  • 40 špargljev
  • 20 rezin pršuta po vaši izbiri
  • コショウ

準備

Vsakemu šparglju odrežite olesenele dele. Postavite jih v vrelo vodo za dve minuti in jih neto odcedite ter splaknite s hladno vodo. Dobro jih posušite s papirnato brisačko. Na vsako rezino pršuta dodajte tanko plast sira in sestavini popoprajte. Ena rezina naj bi zadostovala za dva šparglja, zato razrežite pršut na pol in ovijte vsako steblo šparglja.

Sirova pita s šparglji

生アスパラガスのパイ
生アスパラガスのパイ

原料

  • 解凍したパイ生地 250g
  • 卵1個
  • オリーブオイル 大さじ2
  • リコッタチーズ 100g
  • サワークリーム 100g
  • パセリのみじん切り スプーン一杯
  • 刻んだチャイブ スプーン一杯
  • すりおろしたパルメザンチーズのカップ
  • コショウ
  • アスパラガス 400g

準備

Pečico predhodno segrejte na 190 stopinj. Listnato testo razvaljate na pomokanem pultu in oblikujete pravokotnik. Robove testa zavihate navznoter, da dobite rob. Testo položite na namaščen pekač in ga na več mestih prebodete z vilicami. V skledi razžvrkljate jajce in z njim premažete testo. Pladenj položite v pečico in počakate, da se testo zlato rumeno zapeče. Med pečenjem pripravitenadev. Šparglje očistite, odstranite olesenele dele in narežete na rezine. V skledi zmešate rikoto, kislo smetano, peteršilj, drobnjak, parmezan, sol in poper. Pečeno testo vzamete iz pečice in ga premažete z nadevom. Po nadevu enakomerno razporedite šparglje in jih premažete z oljem, ki ga lahko zmešate z nekaj vode. Pekač položite nazaj v pečico in pečete še približno 10 minut.

Kremna juha iz špargljev

Kremna juha iz špargljev
Kremna juha iz špargljev

原料

  • 400 g belih špargljev
  • バター 20g
  • 玉ねぎ 1個
  • 50 ml belega vina
  • 野菜スープ 800ml
  • スイートクリーム 100ml
  • 牛乳 50ml
  • コショウ
  • muškatni orešek
  • pest svežega drobnjaka

準備

Očiščenim špargljem odstranite olesenele dele in jih narežite na kolobarčke. Čebulo olupite in jo na drobno sesekljajte. V ponvi raztopite maslo in na njem prepražite čebulo, kolobarčke in špargljeve glave in jih zalijte z belim vinom in jušno osnovo. Sestavine kuhajte približno deset minut (nekaj špargljevih glav dajte na stran), nato dodajte še sladko smetano in mleko. Kuhajte še deset minut. Juho odstranite s kuhalne plošče, začinite jo s poprom, soljo in muškatnim oreškom ter s pomočjo paličnega mešalnika ustvarite gladko kremasto teksturo. Postrezite jo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.

アスパラガスの軽いオムレツのレシピ

アスパラガス入りオムレツ
アスパラガス入りオムレツ

原料

  • 卵 6個
  • 新鮮なアスパラガス 400g
  • バター
  • コショウ
  • パセリまたはチャイブ

準備

Šparglje narežete na manjše kolobarje. V ponvi stopite nekaj masla in nato vanjo stresete šparglje. Te posolite, premešatein dušite, dokler se malenkost ne zmehčajo. Medtem v posodi razžvrkljate jajca, sol, poper in peteršilj oziroma drobnjak. Mešanico prilijete k špargljem, pokrijete s pokrovko in pečete, dokler jajca ne zakrknejo v omleto. Zapečeno omleto s šparglji posujete s svežimi zelišči, prepognete in postrežete.

Losos s šparglji in pečenim krompirčkom

Losos s šparglji in pečenim krompirčkom
Losos s šparglji in pečenim krompirčkom

Sestavine (za 4 osebe)

  • 新じゃがいも 1kg
  • オリーブオイル 大さじ5
  • 新鮮なアスパラガス 15本
  • 鮭の切り身 4枚
  • 塩 小さじ1
  • 挽きたてのコショウ 小さじ1/2
  • レモン汁 大さじ3

準備

Mlad krompir operite in razrežete na debelejše kolobarje. Stresite ga v posodo za peko, začinite s soljo in prelijte z dvema žlicama olivnega olja. Sestavine med seboj dobro premešajte in jih pecite v ogreti pečici 20 minut. Medtem ko se krompir peče, pripravite šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežite olesenele dele, ribje fileje operite in temeljito osušite s papirnatimi brisačami. Po 20 minutah peke pekač s krompirjem vzemite iz pečice in mu dodajte šparglje. Pekač še za 15 minut potisnite v ogreto pečico. Lososove fileje začinite s poprom in soljo. Pekač ponovno vzemite iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešajte. V pekač zložite tudi lososove fileje, ki jih nato začinite malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijte s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnite v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.

Špargljev stir fry z govedino

Špargljev stir fry z govedino
Špargljev stir fry z govedino

原料

  • ¼ skodelice jušne osnove
  • 1 ½ žličke ostrigine omake
  • 1 ½ žličke sojine omake
  • 2 žlički nastrganega svežega ingverja
  • 2 žlički strtega česna
  • 4 žličke olivnega olja
  • 350 g govejega mesa
  • 350 g svežih špargljev, narezanih na tri dele
  • 1 srednje velika rdeča paprika, narezana na majhne trakove
  • ½ žličke paprike
  • 1 čebula, narezana na trakove

準備

Prvih pet sestavin date v skledo in dobro premešate. V veliki ponvi segrejete dve žlički olja, dodate goveje meso in pečete približno 2 minuti. Zrezek nato odstranite iz ponve. Iz ponve odstranite tudi vso odvečno tekočino in ponev ponovno postavite na ogenj. Dodate še dve žlički olja in nanj stresete šparglje in rdečo papriko. Pečete približno 2 minuti, nato dodate čebulo in papriko v prahu. Zmanjšate ogenj in v ponev prilijete zmes z jušno osnovo. Kuhate 3 minute, nato v ponev vrnete goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhate še približno eno minuto.

Solata s feta sirom in šparglji

Solata s feta sirom in šparglji
Solata s feta sirom in šparglji

原料

  • 900 g špargljev (oprani, oleseneli deli odstranjeni)
  • 150 g nasekljane čebule
  • レモン汁 半分
  • マスタード 大さじ1
  • オリーブオイル 大さじ3
  • 1 strok mletega česna
  • 蜂蜜 大さじ1
  • 新鮮なパセリ
  • ½ žlice morske sole in popra
  • 450 g feta sira

準備

Očiščene šparglje narežite na tretjine. V vrelo vodo jih potopite za nekaj minut, nato jih prelijte z mrzlo vodo. Dobro jih osušite s papirnatimi brisačami. Medtem ko se šparglji sušijo, v posodi združite limonin sok, gorčico, olivno olje, česen, med in nekaj feta sira. Sestavine dobro premešajte in jim dodajte šparglje, čebulo in peteršilj. Vse sestavine ponovno dobro premešajte, po njih posujte poper in sol ter dodajte preostanek feta sira.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。