ヌテラは非常に人気のあるスプレッドですが、糖分と脂肪分が多く、エネルギー価値が非常に高いため、健康食品として分類することはできません。もし私たちが店や工業的に生産されたスプレッドを避けるのであれば、自家製ヌテラのレシピは私たちに最近起こった最高のものとなるでしょう。
Za vse sladkosnede privržence naravnega in čim bolj zdravega smo pripravili recept za doma narejeno Nutello, ki bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice. Namaz, ki ga lahko naredimo kar sami doma, je nekaj najboljšega, saj pri njegovi pripravi izbiramo med kakovostnimi sestavinami, za katere vemo, da so dobre za naše zdravje. Namesto sladkorja lahko namreč za slajenje namaza uporabimo agavo, stevio ali javorjev sirup in še vedno dosežemo vrhunski okus.
原材料:
- 240 g lešnikov
- 1 ½ žlice ekstrakta vanilje
- ココアパウダー 1/4カップ
- sladilo (po želji)
- ¼ žličke soli
- 2 žlici kokosovega masla
- ½ skodelice (riževega) mleka
準備プロセス:
Pražene lešnike brez ovojnice zmeljemo v maslu podobno maso. Primešamo ostale sestavine in mešamo, dokler nas tekstura mase v mešalniku ne začne spominjati na Nutello. Dober tek!