プーアール茶が特別な理由は何ですか?世界で一番黒いお茶よりも黒い緑茶です。常春の地、中国雲南省南西部で採れる最古のお茶と考えられています。伝統的な中国の哲学によれば、お茶には陰と陽の特性があり、それらが合わさってダイナミックな全体を表し、体のバランスを保ちます。製法的にも他のお茶とは大きく異なり、濃厚で力強い土の味わいが頂点に君臨します。
Prava skrivnost vedno ostane skrita, zato je pridelava čaja zaradi tradicije in zgodovine še vedno dobro varovana skrivnost. Veliko je sicer znanega o postopkih pridelave čaja, a 中国人, kot po svoji navadi, sicer povedo veliko, le bistvenega ne. Pu-erh po klasični fermentaciji cepijo z žlahtnimi mikroorganizmi, ga izpostavijo visoki zračni vlagi in šele nato posušijo. Prav ta postopek daje čaju posebno barvo in izrazit okus.
Starejši kot čaj je, boljši je in bolj blagodejno vpliva na naš organizem. Poživlja そしてそれは spodbujevalen učinek na telo in duha. Čaj s staranjem pridobiva in dosega višjo ceno. Redno pitje pu-erh čaja uravnava telesno presnovo、励ます razstrupljevalno delovanje jeter, znižuje コレステロール, deluje očiščevalno, čisti sečila と odvaja vodo iz telesa. Redno pitje tega čaja spodbuja izgorevanje maščob in nam pomaga pri 減量. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov pa ščiti telo pred negativnimi vplivi civilizacijskih 病気, tudi pred rakom. Ta magični čaj je v specializiranih čajnicah možno kupiti tudi pri nas.
準備:
Priprava čaja pu-erh ni zahtevna. Na skodelico odmerimo čajno žličko čajnih lističev in jih prelijemo z vrelo vodo. Lističe v vodi pustimo stati štiri do pet minut, nato pa čaj precedimo. Kakovostne vrste pu-erh čaja lahko uporabimo tudi večkrat. Kitajci pu-erh čaj pijejo v tradicionalni kitajski skodelici, imenovani gaiwan. Pijejo ga počasi in toliko časa, da se svet začne počasi, a vztrajno spreminjati … kot pravi kitajski pregovor: tradicionalni pu-erh izdelujejo stari starši in ga pijejo vnuki.
Za 100 gramov čaja bosta pri nas odšteli 2,75 evra.