チョコレート「スフレ」のレシピを試して、焼き上げた皮とおいしい液体の中心を備えた最もロマンチックなフランスのデザートを楽しんでみましょう。
Recept za slastno francosko sladico – čokoladni “souffle” je preprost in nam za pripravo ne bo vzel veliko časa.
Recept za čokoladni souffle
Sestavine za čokoladni “souffle”:
- 卵 2個
- 25 g vanilijevega sladkorja v prahu
- 20 g bele moke
- ダークチョコレート 80g
- 70 g zmehčanega masla
- ココアパウダー 大さじ1
- maslo in naribana čokolada za pripravo skodelic
- sveže maline
- バニラアイスクリーム
Postopek za čokoladni “souffle”:
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Z maslom namastimo keramični posodici za peko “souffleja” in potresemo z naribano čokolado. Posodici nato postavimo v hladilnik. Nad parno kopeljo v posodici stopimo maslo in nadrobljeno pravo čokolado. Stopljena temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes in nato odstavimo. V večjo skledo damo jajci in vanilijev sladkor v prahu. Penasto umešamo in dodamo moko, ki jo izjemno previdno in počasi umešamo v zmes. Zmesi nato dodamo ohlajeno stopljeno čokolado. Maso vlijemo v ohlajeni posodici za “souffle” in postavimo v ogreto pečico. Čokoladni “souffle” pečemo približno 10 minut. Lepo narasla čokoladna “souffleja” vzamemo iz pečice in še vroča prevrnemo na servirna krožnika ter potresemo s kakavom v prahu. Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in svežimi malinami.