FBピクセル

レシピ:自家製ジャファクッキー

Domači Jaffa piškoti

Jaffa piškoti, le kdo ne pozna teh slastnih piškotov s pomarančnim želejem in čokolado znamke Jaffa Crvenka? Bi jih radi znali pripravljati sami? Nič lažjega! Izdelava domačih jaffa piškotov ni nobena umetnost, dobri pa bodo tako kot tisti, ki jih kupite v trgovini!

有名になる piškoti Jaffa iz srbske tovarne Crvenka so eni najbolj prepoznavnih piškotov tudi pri nas in so razvajali že številne generacije. Nič čudnega, ko pa je kombinacija biskvita in pomarančnega nadeva, oblita s čokolado, naravnost božanska. A zakaj ne bi enkrat za spremembo gostom postregli piškote jaffa, ki ne bodo prišli iz embalaže, ampak se boste pod njih podpisali vi?

続きを読む: レシピ: 自家製オレオクッキー

V nadaljevanju vam izdamo recept za domače piškote jaffa, s katerim boste izdelali najboljši približek originalu!

Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.
Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.

Recept za domače jaffa piškote:

Sestavine za domače jaffa piškote:

Nadev za domače jaffa piškote:

  • pol žličke pomarančne želatine
  • 2 žlički pomarančne marmelade
  • 120 ml vode

Preliv za domače jaffa piškote:

  • ダークチョコレート 200g
  • バター 大さじ4

Testo za domače jaffa piškote:

  • 卵 2個
  • 小麦粉 50g
  • 黒砂糖 50g
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.

Postopek priprave domačih jaffa piškotov:
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca ”prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s cca pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo in mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!

Mmmm.... domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.
Mmmm…. domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.

P. S.:.Jaffa piškoti smo ime dobili po izraelskih pomarančah sorte jaffa.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。