fbpx

Recept: domači jaffa piškoti

Domači Jaffa piškoti

Jaffa piškoti, le kdo ne pozna teh slastnih piškotov s pomarančnim želejem in čokolado znamke Jaffa Crvenka? Bi jih radi znali pripravljati sami? Nič lažjega! Izdelava domačih jaffa piškotov ni nobena umetnost, dobri pa bodo tako kot tisti, ki jih kupite v trgovini!

Sloviti piškoti Jaffa iz srbske tovarne Crvenka so eni najbolj prepoznavnih piškotov tudi pri nas in so razvajali že številne generacije. Nič čudnega, ko pa je kombinacija biskvita in pomarančnega nadeva, oblita s čokolado, naravnost božanska. A zakaj ne bi enkrat za spremembo gostom postregli piškote jaffa, ki ne bodo prišli iz embalaže, ampak se boste pod njih podpisali vi?

PREBERITE ŠE: Recept: piškoti oreo, narejeni doma

V nadaljevanju vam izdamo recept za domače piškote jaffa, s katerim boste izdelali najboljši približek originalu!

Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.
Naučite se pripraviti domače Jaffa piškote.

Recept za domače jaffa piškote:

Sestavine za domače jaffa piškote:

Nadev za domače jaffa piškote:

  • pol žličke pomarančne želatine
  • 2 žlički pomarančne marmelade
  • 120 ml vode

Preliv za domače jaffa piškote:

  • 200 g temne čokolade
  • 4 žlice masla

Testo za domače jaffa piškote:

  • 2 jajci
  • 50 g moke
  • 50 g rjavega sladkorja
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.
Sledite navodilom in Jaffa piškoti se vam ne morejo ponesrečiti.

Postopek priprave domačih jaffa piškotov:
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca ”prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s cca pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo in mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!

Mmmm.... domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.
Mmmm…. domači Jaffa piškoti prav nič ne zaostajajo za originalnimi.

P. S.:.Jaffa piškoti smo ime dobili po izraelskih pomarančah sorte jaffa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!