あなたはジントニックのファンで、この人気の飲み物を楽しむ新しい方法をお探しですか?ジントニックマフィンを試してみてください。デザートのレシピは記事内で公開します。
食材
- 生地の材料:
- 3 večja jajca
- 10 dag sladkorja
- バター 10ダグ
- 20 dag ostre moke
- ベーキングパウダー 小さじ1
- 3 žlice gina Sestavine za gin tonic kremo:
- 10 dag masla sobne temperature
- 30 dag sladkorja v prahu
- 3 žlice gina
- 3 žlice tonika
手順
- Najprej pripravite zmes za testo. Maslo raztopite in pustite, da se malo ohladi. Jajca razbijte in jih dajte v posodo za mešanje. Dodajte sladkor in mešate pet minut, da jajca postanejo svetla, zmes pa gosta in penasta.
- Ohlajeno maslo počasi vlivate v zmes in jo nežno mešate s kuhinjsko žlico ali lopatko. Nato vmešajte še tri žlice gina. Na koncu počasi dodajajte moko v katero ste predhodno vmešali pecilni prašek.
- Testo poljubno razdelite v modelčke za muffine. Pečete približno 15 minut pri temperaturi 180 stopinj dokler testo zlato porumeni.
- Medtem, ko se muffini ohlajajo, pripravite kremo. Maslo sobne temperature stepajte z mešalnikom 2-3 minute. Nato maslu postopoma dodajte sladkor v prahu in nadaljujte z mešanjem. Ko vmešate sladkor, po žlicah dodajajte gin tonik. Po vsaki dodani žlici smetano dobro premešate.
- Ko je krema pripravljena jo za 10 minut postavite v hladilnik.
- Kremo dajte v vrečko za dekoriranje in z njo okrasite muffine. Po želji na koncu lahko dodate tudi smetano in mrvice različnih barv.