FBピクセル

レシピ:初心者のためのイオタ

Recept za joto za začetnike

ジョタ、この濃厚なシチューが嫌いな人がいるでしょうか?本当のレシピを知っているのはおばあちゃんだけで、本当に美味しいイオタは山小屋でしか手に入らないと思われているようですが、真実はそうではありません。料理経験の浅い人でも、誰でもホタを準備できます。以下では、初心者向けのホタのレシピで、あなたも指をなめるシチューの作り方を知っていることを証明します。

Jota za začetnike je prav tako okusna kot vsaka prava jota. In ker je ta jed iz kislega zelja ali repe, fižola in krompirja ena najbolj priljubljenih enolončnic, je skrajni čas, da usvojite njeno pripravo in se ne zanašate le na babice. Ker pa vemo, da je vsak začetek težak, smo vam pripravili レシピ, s katerim boste pripravili joto kot babice, a brez kuhalne kilometrine. Sledite navodilom in oblizovali si boste prste.

Recept za joto za začetnike:

Sestavine za joto za telebane:

  • 500 dag kisle repe ali zelja
  • 300 dag krompirja
  • 300 dag rjavega fižola
  • 3 čebule
  • ニンニク 6片
  • 300 dag prekajenih svinjskih rebrc (lahko tudi drugo meso)
  • 2 žlici svinjske masti
  • 2 žlici svinjske masti z ocvirki
  • 1 čajna žlička rdeče mlete paprike
  • sol (po okusu)
  • マージョラム
  • 黒こしょうの実
  • 4 lovorjevi listi
Ni ga čez dobro joto!
Ni ga čez dobro joto!

Priprava jote za telebane:
Čebulo drobno nasekljamo. V večji lonec damo dve žlici svinjske masti, na segreto mast pa dodamo sesekljano čebulo. Med praženjem dolijemo malo vode, da postane kremasto. Nato dolijemo zadostno količino vroče vode in dodamo rjavi fižol, kockasto narezana svinjska rebrca in črni poper. Kuhamo pol ure, dokler se fižol popolnoma ne zmehča. Potem dodamo drobno narezan krompir in lovorjeve liste ter kuhamo še pol ure. Po pretečenih 30 minutah dodamo prepolovljeno kislo repo/zelje (slednjega pred tem operemo, če želimo manj kislo juho). Kuhamo dodatne pol ure. Za oplemenitev okusa jote na manjši ponvi na ocvirkovi svinjski masti prepražimo sesekljan česen, da zadiši. Dodamo žličko sladke mlete paprike, premešamo in dodamo joti. Na zmernem ognju joto nato kuhamo še četrt ure. Za konec dodamo sol (po okusu) in ščepec majarona. Pa dober tek!

続きを読む: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!

Če želite skrajšati čas priprave jote, fižol čez noč namočite v hladni vodi. Pred serviranjem naj enolončnica postoji 15 minut, kot smetana na vrhu torte pa je na vsaki porciji žlička kisle smetane. Pozimi joto uživamo toplo, poleti pa hladno.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。