Prihajajo dnevi sladkanja s pustnimi dobrotami. Razsveselimo maškare, ki nas z veselimi obrazi vsako leto pričakajo na našem pragu, in jim specimo najboljše krhke flancate, ki se kar topijo v ustih…
“Pust je masten okoli ust,” pravijo. Letos si dajmo duška in poleg krofov pripravimo tudi najboljše krhke flancate doslej. Preliti s čokolado bodo še slajši.
Najboljši krhki flancati
Sestavine za krhke flancate:
- 小麦粉 500g
- 100g razmehčanega masla
- 卵 4個
- 塩
- 4 žlice ruma
- 砂糖 スプーン6杯
- バニラシュガー 1袋
- 1 lonček kisle smetane
- レモン汁 大さじ2
- limonina lupine
- フライ用油
続きを読む: Recept: Najboljši pustni krofi
Postopek za krhke flancate:
V večjo posodo presejemo moko in na sredi kupčka naredimo jamico. Vanjo damo polovico razmehčanega masla, kislo smetano, jajca, ščepec soli, vanilijev sladkor in sladkor. Vse skupaj dobro premešamo in zmesi dodamo še rum in naribano limonino lupinico. Najbolje, da pri tem izberemo bio limono. Iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga nato pokrijemo in pustimo, da vsaj pol ure “leže k počitku”. Spočito testo na pomokani površini razvaljamo na vsaj 4 milimetre debelo in ga s koleščkom ali nožem razrežemo na rombe oziroma pravokotnike. Po sredini vsakega pravokotnika pa zarežemo še nekaj črt. Flancate ocvremo v vročem olju. Pečene flancate odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jih prelijemo tudi s sladko, nad paro stopljeno pravo čokolado, v katero penasto umešamo 50g preostalega razmehčanega masla.