私たちは皆マフィンをよく知っており、自分にご褒美をあげるのが好きです。しかし、焼くときに砂糖の代わりに塩を加えたらどうなるでしょうか?塩味マフィンの 3 つのレシピは、この珍味が塩味でも信じられないほどおいしいことを証明しています。
1. Pikantni mafini z rikoto
食材
- 卵 3個
- ščepec čilija v prahu
- ščepec bazilike
- ščepec popra
- ščepec origana
- ščepec česna v prahu
- 塩 小さじ1
- malo drobnjaka
- オリーブオイル 大さじ3
- ベーキングパウダー 半袋
- 150 ml jogurta
- 牛乳 150ml
- 300 g moke po izbiri
- 250 g rikote
- 100 g začinjene klobase
- 3 žlice sušenih paradižnikov
- ščepec bazilike
手順
- Klobaso narežite na majhne koščke, jo zmešajte z rikoto ter rahlo solite in poprajte. Dodajte drobnjak, baziliko, origano, paradižnik in česen ter vse dobro premešajte.
- Rumenjake ločite od beljakov in beljake stepite v trd sneg. Medtem zmešajte čili, jogurt in olje in mešanici postopoma dodajajte moko, zmešano s pecilnim praškom in mlekom. Nato zmesi dodajte še sneg iz beljakov.
- V modelčke za mafine postavite papirnate modelčke. V vsakega izmenično dodajajte po eno žlico testa (mešanica z jajci) in po pol žlice nadeva (mešanica s klobaso). Na vrhu naj bo zmes za testo, zmes pa naj bi zadoščala za 24 mafinov.
- Pecite 15 do 20 minut v pečici, ogreti na 180°C. Dober tek!
2. Mafini z bučkami in slanino
食材
- 卵 3個
- 4 žlice moke po izbiri
- 4 žlice koruzne moke
- ベーキングパウダー 半袋
- 50 g skute
- 100 g drobno sesekljane slanine
- 100 g naribanega sira gavda
- 400 g naribanih bučk
- 塩とコショウの味
手順
- Zmešajte skuto, slanino in naribano gavdo. Dodajte jajca, sol in poper ter premešajte. Nato dodajte še moko, pecilni prašek in bučke.
- V modelčke za mafine postavite papirnate modelčke in jih z mešanico napolnite do približno polovice, lahko tudi nekoliko več.
- Pecite pri 180°C približno 20 minut oz. dokler mafini ne dobijo lepe barve. Poskusite z nožem, če so na sredini dovolj zapečeni in če se nož ne lepi na testo, to pomeni, da so gotovi. Dober tek!
3. Mediteranski mafini
食材
- 卵 3個
- フレッシュイースト 20g
- 砂糖小さじ半分
- 牛乳 200ml
- 300 g gladke moke
- オリーブオイル 100ml
- začimbe po izbiri
- 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
- 80 g zelenih oliv brez koščic
- 40 g kaper
- 20 g inčunov
手順
- Kvas potresite s sladkorjem, prelijte s tremi ali štirimi žlicami toplega mleka in pustite stati deset minut.
- Z mešalnikom stepite jajca, ki jim nato dodajte olivno olje, začimbe, narezane olive in inčune. Primešajte še kvas in zmesi izmenično dodajajte moko in preostanek toplega mleka. Dobro premešajte.
- Zmes nalijte v modelčke za mafine, v katere ste vstavili papirnate modelčke. Napolnite jih do polovice, lahko tudi malo več. Potresite s kaprami in postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pecite približno 25 minut.