fbpx

Recept: slani mafini na 3 načine

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Mafine vsi dobro poznamo in se z njimi tudi radi posladkamo. Kaj pa se zgodi, če jim pri peki namesto sladkorja dodamo sol? Trije recepti za slane mafine dokazujejo, da je ta poslastica neverjetno okusna tudi v svoji slani obliki.

1. Pikantni mafini z rikoto

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 jajca
  • ščepec čilija v prahu
  • ščepec bazilike
  • ščepec popra
  • ščepec origana
  • ščepec česna v prahu
  • 1 žlička soli
  • malo drobnjaka
  • 3 žlice olivnega olja
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • 300 g moke po izbiri
  • 250 g rikote
  • 100 g začinjene klobase
  • 3 žlice sušenih paradižnikov
  • ščepec bazilike

Navodila

  1. Klobaso narežite na majhne koščke, jo zmešajte z rikoto ter rahlo solite in poprajte. Dodajte drobnjak, baziliko, origano, paradižnik in česen ter vse dobro premešajte.
  2. Rumenjake ločite od beljakov in beljake stepite v trd sneg. Medtem zmešajte čili, jogurt in olje in mešanici postopoma dodajajte moko, zmešano s pecilnim praškom in mlekom. Nato zmesi dodajte še sneg iz beljakov.
  3. V modelčke za mafine postavite papirnate modelčke. V vsakega izmenično dodajajte po eno žlico testa (mešanica z jajci) in po pol žlice nadeva (mešanica s klobaso). Na vrhu naj bo zmes za testo, zmes pa naj bi zadoščala za 24 mafinov.
  4. Pecite 15 do 20 minut v pečici, ogreti na 180°C. Dober tek!

2. Mafini z bučkami in slanino

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 jajca
  • 4 žlice moke po izbiri
  • 4 žlice koruzne moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 50 g skute
  • 100 g drobno sesekljane slanine
  • 100 g naribanega sira gavda
  • 400 g naribanih bučk
  • sol in poper po želji

Navodila

  1. Zmešajte skuto, slanino in naribano gavdo. Dodajte jajca, sol in poper ter premešajte. Nato dodajte še moko, pecilni prašek in bučke.
  2. V modelčke za mafine postavite papirnate modelčke in jih z mešanico napolnite do približno polovice, lahko tudi nekoliko več.
  3. Pecite pri 180°C približno 20 minut oz. dokler mafini ne dobijo lepe barve. Poskusite z nožem, če so na sredini dovolj zapečeni in če se nož ne lepi na testo, to pomeni, da so gotovi. Dober tek!

3. Mediteranski mafini

Sestavine

  • 3 jajca
  • 20 g svežega kvasa
  • pol žličke sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 300 g gladke moke
  • 100 ml olivnega olja
  • začimbe po izbiri
  • 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
  • 80 g zelenih oliv brez koščic
  • 40 g kaper
  • 20 g inčunov

Navodila

  1. Kvas potresite s sladkorjem, prelijte s tremi ali štirimi žlicami toplega mleka in pustite stati deset minut.
  2. Z mešalnikom stepite jajca, ki jim nato dodajte olivno olje, začimbe, narezane olive in inčune. Primešajte še kvas in zmesi izmenično dodajajte moko in preostanek toplega mleka. Dobro premešajte.
  3. Zmes nalijte v modelčke za mafine, v katere ste vstavili papirnate modelčke. Napolnite jih do polovice, lahko tudi malo več. Potresite s kaprami in postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pecite približno 25 minut.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!