今年は人気のヘーゼルナッツスプレッド「ヌテラ」を使ってカーニバルドーナツを作ってみませんか?とても美味しいのは間違いありません。ヌテラを使ったカーニバルドーナツの作り方は以下をお読みください。
So se na vašem jedilniku že kdaj znašli ヌテラ入りカーニバルドーナツ? Ne? Potem je skrajni čas, da jih letos poskusite.
原料
- 牛乳 1dl
- 精白小麦粉 600g
- 白砂糖 大さじ2
- バター 大さじ2
- 卵1個
- イースト 大さじ3
- バニラエッセンス 小さじ1
- ひまわり油
- 粉砂糖
- ヌテラ
準備
V posodi zmešate zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodate 300 gramov moke. Preostalo moko daste v drugo posodo in ji primešate kvas. Nato oboje zmešate skušaj ter dodate še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijete 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetete, da dobite gladko testo. Preden ga pustite na toplem vzhajati dve uri, ga premažete še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetete in pustite vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljate na en centimeter in iz testa izrežete deset krogov, ki jih pustite vzhajati eno uro. Potem olje segrejete na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvrete krofe. Na vsaki strani jih pečete nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgate še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!