バナナブレッドは、長年にわたって世界で最も人気のあるデザートのリストに載っています。シンプルな調理法とジューシーで香り高い味わいが印象的です。甘くてジューシーでおいしい、定番のバナナブレッドの最も簡単なレシピをご紹介します。
Za najboljši bananin kruh je pomembno, da uporabite zelo zrele banane. Banane morajo biti temno rumene barve z veliko rjavimi lisami. Bolj zrele so banane, bolj sočen in intenziven bo kruh.
Najboljši način, da ohranite bananin kruh sočen in svež je, da ga tesno zavijete v plastično folijo. Nato ga shranite v veliko nepredušno vrečko ali posodo. Tako shranjen bo pri sobni temperaturi zdržal do 3 dni, v hladilniku do 6 dni.
Če se odločite za bolj 健全版 bananinega kruha, vam svetujemo, da namesto navadnega belega sladkorja uporabite naravna sladila, kot sta med in javorjev sirup. Belo moko zamenjajte s polnozrnato moko ali kakšno drugo po lastni izbiri, margarino pa naj nadomesti ココナッツオイル.
Po okusu receptu lahko dodate tudi sesekljane oreščke, kokos, čokolado ali druge dodatke. Postrezite ga s prelivi po želji, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela.
Bananin kruh
食材
- 250 gramov moke
- ベーキングパウダー 小さじ1
- 重曹 小さじ1/2
- 挽いたシナモン 小さじ1/2
- 塩 小さじ1/2
- 115 gramov zmehčanega masla
- 砂糖100グラム
- 50 gramov rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci sobne temperature
- 2 čajni žlički čistega vanilijevega ekstrakta
- 440 gramov bananinega pireja (4 banane)
- 80 gramov sesekljanih orehov (neobvezno)
手順
- Pečico segrejte na 180 stopinj.
- Pekač za kruh obložite s peki papirjem.
- V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
- V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor.
- Vmešajte jajca in vanilijo. Nato dodajte pretlačene banane in mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo.
- Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte. Rahlo vmešajte sesekljane orehe.
- Testo vlijete v pripravljen pekač za kruh in ga enakomerno razporedite.
- Pečete pri 180 stopinjah približno 55-65 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne izstopi čist.
- Pekač odstranite iz pečice in pustite 20 minut, da se ohladi. Kruh previdno vzemite iz modela in ga prestavite, da se ta popolnoma ohladi.