パスタを作るとき、カルボナーラ、ボロネーゼなどソースの選択肢はたくさんありますが、最も人気のある種類の 1 つはペストです。このソースに抵抗できる人はほとんどいません。
Pesto je običajno narejen iz pinjol in se ne uporablja samo za testenine, ampak tudi v sendvičih in celo kot pomaka za krekerje ali tortiljin čips. Kot vsako drugo omako jo lahko pripravimo doma in jo spremenimo tako, da postane bolj hranljiva in zdrava.
V ta namen lahko omaki dodamo avokado, bučna semena in drugo zelenjavo ter začimbe po izbiri, poleg tega pa orehi povečajo količino beljakovin in izboljšajo kognitivne funkcije.
Lepota tega recepta je v tem, da lahko skoraj vse sestavine spreminjate po želji, na koncu pa dodate še meso kot dodaten vir beljakovin.
Testenine s pesto omako
食材
- 1 zrel avokado, olupljen in očiščen
- 130 g rukole ali špinače
- 40 g surovih orehov ali indijskih oreščkov
- 30 g pinjol ali bučnih semen
- ニンニク 3片
- レモン1個分のジュース
- エキストラバージンオリーブオイル 大さじ2
- 6 žlic vode (ali več po potrebi)
- 1 paket testenin po želji
手順
- パスタをパッケージの表示に従って茹でます。
- Medtem ko se testenine kuhajo, dodajte vse sestavine za pesto v blender in mešajte, dokler zmes ni gladka in brez grudic.
- Ko so testenine kuhane jih precedimo in dodamo pesto po okusu ter po želji še meso.
ボナペティ。