fbpx

Recept: testenine s pesto omako

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pri pripravi testenin obstaja veliko možnosti za omako - carbonara, bolognese, a ena najbolj priljubljenih vrst je pesto. Tej omaki se le malokdo lahko upre.

Pesto je običajno narejen iz pinjol in se ne uporablja samo za testenine, ampak tudi v sendvičih in celo kot pomaka za krekerje ali tortiljin čips. Kot vsako drugo omako jo lahko pripravimo doma in jo spremenimo tako, da postane bolj hranljiva in zdrava.

V ta namen lahko omaki dodamo avokado, bučna semena in drugo zelenjavo ter začimbe po izbiri, poleg tega pa orehi povečajo količino beljakovin in izboljšajo kognitivne funkcije.

Lepota tega recepta je v tem, da lahko skoraj vse sestavine spreminjate po želji, na koncu pa dodate še meso kot dodaten vir beljakovin.

Testenine s pesto omako

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 zrel avokado, olupljen in očiščen
  • 130 g rukole ali špinače
  • 40 g surovih orehov ali indijskih oreščkov
  • 30 g pinjol ali bučnih semen
  • 3 stroki česna
  • sok ene limone
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 žlic vode (ali več po potrebi)
  • 1 paket testenin po želji

Navodila

  1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. Medtem ko se testenine kuhajo, dodajte vse sestavine za pesto v blender in mešajte, dokler zmes ni gladka in brez grudic.
  3. Ko so testenine kuhane jih precedimo in dodamo pesto po okusu ter po želji še meso.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!