これは究極のパイ生地アップル クロスタータです。シンプルですが、病みつきになる罪深いデザートです。
Te zanima, kako se pripravi najboljša jabolčna krostata, sladica, ki izvira iz italijanske kuhinje? Potem beri dalje, zate imamo namreč recept. Tradicionalno se pripravlja s krhkim testom, a svoj čar dobi prav z listnatnim testom, saj ji ta doda tisto “nekaj več”, svežino in lahkotnost, ki očara še tako zahtevne sladokusce.
RECEPT: TO JE NAJBOLJŠA JABOLČNA KROSTATA, PRIPRAVLJENA Z LISTNATIM TESTOM
原料
- 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
- 4 ali 5 olupljenih in na krhlje narezanih jabolk
Za prvi preliv
- 4 dl sladke smetane
- 2 dl kisle smetane
- 卵 2個
- バニラシュガー 1個
- シナモン ひとつまみ
- 砂糖 スプーン6杯
Za drugi preliv
- 6 žlic marelične marmelade
- 水 1dl
準備
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo položimo na pekač. Zavihamo robove. Prebodemo nekajkrat z vilico in pečemo približno 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in po njem razporedimo krhlje jabolk, prelijemo s prvim prelivom ter vrnemo v pečico. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Medtem segrejemo marmelado in vodo ter še vroče prelijemo po pečenem pecivu. Pečemo dodatnih 5–10 minut. Sladica je odlična topla ali hladna. Dober tek!