fbpx

Oppskrift: Dette er den beste eplecrostataen noensinne!

Dette er den ultimate butterdeig eple crostata, en enkel, men syndig god dessert som vil ha deg hekta.

Te zanima, kako se pripravi najboljša jabolčna krostata, sladica, ki izvira iz italijanske kuhinje? Potem beri dalje, zate imamo namreč recept. Tradicionalno se pripravlja s krhkim testom, a svoj čar dobi prav z listnatnim testom, saj ji ta doda tisto “nekaj več”, svežino in lahkotnost, ki očara še tako zahtevne sladokusce.

To je najboljša jabolčna krostata!
To je najboljša jabolčna krostata!

RECEPT: TO JE NAJBOLJŠA JABOLČNA KROSTATA, PRIPRAVLJENA Z LISTNATIM TESTOM

Ingredienser

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 4 ali 5 olupljenih in na krhlje narezanih jabolk

Za prvi preliv

  • 4 dl søt fløte
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 egg
  • 1 vaniljesukker
  • en klype kanel
  • 6 skjeer sukker

Za drugi preliv

  • 6 žlic marelične marmelade
  • 1 dl vann

Forberedelse

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo položimo na pekač. Zavihamo robove. Prebodemo nekajkrat z vilico in pečemo približno 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in po njem razporedimo krhlje jabolk, prelijemo s prvim prelivom ter vrnemo v pečico. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Medtem segrejemo marmelado in vodo ter še vroče prelijemo po pečenem pecivu. Pečemo dodatnih 5–10 minut. Sladica je odlična topla ali hladna. Dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.