fbpx

Recept: to je najboljša jabolčna krostata!

To je najboljša jabolčna krostata z listnatim testom, enostavna, a pregrešno dobra sladica, ki te bo zasvojila.

Te zanima, kako se pripravi najboljša jabolčna krostata, sladica, ki izvira iz italijanske kuhinje? Potem beri dalje, zate imamo namreč recept. Tradicionalno se pripravlja s krhkim testom, a svoj čar dobi prav z listnatnim testom, saj ji ta doda tisto “nekaj več”, svežino in lahkotnost, ki očara še tako zahtevne sladokusce.

To je najboljša jabolčna krostata!
To je najboljša jabolčna krostata!

RECEPT: TO JE NAJBOLJŠA JABOLČNA KROSTATA, PRIPRAVLJENA Z LISTNATIM TESTOM

Sestavine

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 4 ali 5 olupljenih in na krhlje narezanih jabolk

Za prvi preliv

  • 4 dl sladke smetane
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec cimeta
  • 6 žlic sladkorja

Za drugi preliv

  • 6 žlic marelične marmelade
  • 1 dl vode

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo položimo na pekač. Zavihamo robove. Prebodemo nekajkrat z vilico in pečemo približno 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in po njem razporedimo krhlje jabolk, prelijemo s prvim prelivom ter vrnemo v pečico. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Medtem segrejemo marmelado in vodo ter še vroče prelijemo po pečenem pecivu. Pečemo dodatnih 5–10 minut. Sladica je odlična topla ali hladna. Dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!