fbpx

To so nove serije 2020: najbolj pričakovane serije letošnjega leta

Katere nove serije prihajajo v letu 2020 in katere se vračajo z novimi epizodami?

Katere so nove serije 2020, ki jih komaj čakamo? Preverite naš seznam in na koncu poglejte, katere serije se v letu 2020 vračajo z novimi epizodami.

Nove serije 2020

Avtsajder (The Outsider, HBO, 13. januar)


Kriminalna drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici slavnega Stephena Kinga, spremlja preiskavo srhljivega umora 11-letnega dečka in skrivnostne okoliščine tega grozljivega zločina. Na podlagi napovednika ima Avtsajder ”tisto skrivnostnost malega mesta” kot Ostri predmeti in pa subtilno grozljivost, kot jo ima Castle Rock. Po napovedih naj bi bila to tudi ena izmed najboljših adaptacij Kingovih del do zdaj!

Star Trek: Picard (CBS All Access, 23. januar)


V glavni vlogi serije Star Trek: Picard bomo lahko videli legendarnega Patricka Stewarta, ki bo po 18 letih ponovil svojo ikonično vlogo kapitana Jeana-Luca Picarda. Pričakovano o seriji ni znanega veliko, se pa ve, da se bo nekdanji kapitan USS Enterprise lotil svojih čustev glede smrti prijatelja Date in tudi padca Romulanskega cesarstva.

High Fidelity (Hulu, 14. februar)


V seriji, ki je bila prvotno namenjena za Disney+, bo Zoë Kravitz prevzela vlogo Johna Cusaka, ki je zaigral v filmski adaptaciji leta 2000. To pomeni, da bo lastnica glasbene trgovine, ki bo na glasbo gledala kot na način za spopadanje z različnimi življenjskimi tegobami. Ta serija, ki bo imela 10 delov, se bo med drugim lotila tematike gentrifikacije.

Little Fires Everywhere (Hulu, 18. marec)


Serija z osmimi deli je plod dveh nadarjenih igralk: Reese Whiterspoon in Kerry Washington. Temelji na prodajni uspešnici Celeste Ng, Little Fires, sledi pa prepletu usod na zunaj popolne družine Richardson ter enigmatične matere in hčerke, ki se jima je življenje postavilo na glavo. Srerija bo raziskovala naravo umetnosti in identitete ter srdito silo materinstva.

Hollywood (Netflix, maj 2020)


Plodovit producent Ryan Murphy je za Netflix že pripravil serijo The Politician, Hollywood pa bo njegova prva izvirna serija za velikana pretočnih vsebin. Serija bo raziskovala Hollywood in industrijo seksa ter kako se je po njegovih besedah “vse spremenilo, hkrati pa se ni spremenilo nič”. Serija velja za ljubezensko pismo zlati dobi Hollywooda.

Impeachment: American Crime Story (FX, 27. september)


Tretja sezona z emmyjem nagrajene serje se bo osredotočala na sago o škandalu ameriškega predsednika Billa Clintona z Monico Lewinsky (ta je med drugim med producenti serije). Sarah Paulson bo zaigrala kot Linda Tripp, Beanie Feldstein bo igrala Monico, Clive Owen Clintona, Annaleigh Ashford pa Paulo Jones. Datum premiere (zadnja dva meseca pred volitvami 2020) je takoj dvignil veliko prahu, kar pomeni, da se lahko zgodi, da bo premiera serije prestavljena.

Space Force (Netflix, 2020)


Najverjetneje najbolj pričakovana komična serija leta 2020, ki jo je navdihnila ideja ameriškega predsednika Trumpa o vesoljski sili kot šesti veji vojske. Ustvarila sta jo Steve Carell in Greg Daniels (The Office), na misijo ustvarjanja nove veje ameriške vojske pa se bodo podali še John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers in Tawn Newsome.

Hunters (Amazon, 2020)


Amazon Prime Video se tokrat podaja na lov za nacisti. Triler, postavljen v leto 1977 v New Yorku, bo sledil raznoliki skupini ljudi (vodil jo bo Al Pacino), ki bo odkrila, da na stotine nacističnih visokih uradnikov živi v ZDA in da imajo v načrtu še en genocid.

Bridgerton (Netflix, 2020)

Serija Bridgerton bo temeljila na knjižnih uspešnicah Julie Quinn.
Serija Bridgerton bo temeljila na knjižnih uspešnicah Julie Quinn.

Netflixovi ekipi producentov se končno pridružuje tudi velika Shonda Rhimes. Serija bo temeljila na najbolj prodajani knjižni seriji romantičnih romanov Julie Quinn o družini Bridgerton. Velika družina z osmimi otroki (v Londonu so jih v 19. stoletju poznali kot lepe in prijazne, a morda preveč progresivne) bo vstopila na “trg zakonskih zvez”, vsi pa s tem ne bodo čisto zadovoljni. Vse prigode družine Bridgerton bo podrobno opisovala opravljiva, duhovita in anonimna Lady Whistledown, ki ji bo glas posodila Julie Andrews.

Run (HBO, 2020)

Phoebe Waller-Bridge
Phoebe Waller-Bridge

Vsi oboževalci, ki ste še vedno žalostni ob misli, da je serije Fleabag konec, naj vas nekoliko potolažimo. Romantičen komični triler Run, ki bo pripovedoval o mladi ženski, ki pobegne iz svojega dologčasnega življenja in se poda na pustolovščino s svojo staro ljubeznijo, bo producirala tudi glavna junakinja serije Fleabag, Phoebe Waller-Bridge. Med drugim se bo večkrat pojavila v seriji.

Serije, ki se leta 2020 vračajo z novimi epizodami

Mladi papež (The New Pope, HBO, 10. januar)
Nikar tako živahno (Curb Your Enthusiasm, HBO, 19. januar)
The Bold Type (Freeform, 23. januar)
Chilling Adventures of Sabrina (Netflix, 24. januar)
BoJack Horseman (Netflix, 31. januar)
Brooklyn Nine-Nine (NBC, 6. februar)
Homeland (Showtime, 9. februar)
Outlander (Starz, 16. februar)
Better Call Saul (AMC, 23. februar)
The Mandalorian (Disney+, jesen 2020)
Simpsonovi (The Simpson’s, jesen 2020)
13 Reasons Why (Netflix, 2020)
After Life (Netflix, 2020)
American Horror Story (FX, 2020)
Barry (HBO, 2020)
The Crown (Netflix, 2020)
Euphoria (HBO, 2020)
Fargo (FX, 2020)
Fear the Walking Dead (AMC, 2020)
Talenti v belem (Grey’s Anatomy, ABC, 2020)
Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale, Hulu, 2020)
Čudovita gospodična Maisel (The Marvelous Mrs. Maisel, Amazon, 2020)
Morning Show (Apple+, 2020)
Ozark (Netflix, 2020)
Russian Doll (Netflix, 2020)
The Sinner (USA, 2020)
Stranger Things (Netflix, 2020)
To smo mi (This is Us, NBC, 2020)
Westworld (HBO, 2020)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!