Poleti nam najbolj pašejo hladne, osvežilne pijače, jeseni, ko dnevi postajajo čedalje hladnejši, pa najraje posežemo po nečem toplem. Vendar to ne pomeni, da se moraš odpovedati koktejlom - pripravili smo ti recept za topel gin tonik, ki bo pogrel tako tvoje telo kot srce.
Posebna različica gin tonika, rezervirana za hladnejše dni, ima eno skrivno sestavino: jabolčnik. Jesen je namreč letni čas, ko zorijo številne vrste jabolk s čudovitimi okusi. Aroma tega sadja se z gin tonikom ujema odlično, zato je ta pijača super ideja za posedanje na terasi, medtem ko klepetate z najbližjimi.
原材料:
- ジン 60ml
- 30 ml jabolčnika
- トニック 100ml
- 1 pomarančna lupina
- レモンの皮 1個
- シナモンスティック 1本
- ingver po želji
- 蜂蜜 小さじ2
- 1 rezina jabolka ali pomaranče
準備:
V veliko posodo položite cimetovo palčko, pomarančno in limonino lupino in po želji še 2 žlički naribanega ingverja. Prelijte z jabolčnikom in posodo postavite na šibek ogenj. Kuhajte 10-15 minut, da se okusi vpijejo. Vmešajte med in mešanico precedite v vrč.
Nalijte v kozarce, ki ste jih predtem napolnili z ginom in tonikom (tonika mora biti dvakrat toliko kot gina). Okrasite z rezino jabolka ali pomaranče in uživajte.