fbpx

Recept: topel gin tonik, ki pogreje bolje od vročega čaja

Foto: Envato

Poleti nam najbolj pašejo hladne, osvežilne pijače, jeseni, ko dnevi postajajo čedalje hladnejši, pa najraje posežemo po nečem toplem. Vendar to ne pomeni, da se moraš odpovedati koktejlom - pripravili smo ti recept za topel gin tonik, ki bo pogrel tako tvoje telo kot srce.

Posebna različica gin tonika, rezervirana za hladnejše dni, ima eno skrivno sestavino: jabolčnik. Jesen je namreč letni čas, ko zorijo številne vrste jabolk s čudovitimi okusi. Aroma tega sadja se z gin tonikom ujema odlično, zato je ta pijača super ideja za posedanje na terasi, medtem ko klepetate z najbližjimi.

Foto: Envato

Sestavine:

  • 60 ml gina
  • 30 ml jabolčnika
  • 100 ml tonika
  • 1 pomarančna lupina
  • 1 limonina lupina
  • 1 cimetova palčka
  • ingver po želji
  • 2 žlički medu
  • 1 rezina jabolka ali pomaranče

Priprava:

V veliko posodo položite cimetovo palčko, pomarančno in limonino lupino in po želji še 2 žlički naribanega ingverja. Prelijte z jabolčnikom in posodo postavite na šibek ogenj. Kuhajte 10-15 minut, da se okusi vpijejo. Vmešajte med in mešanico precedite v vrč.

Nalijte v kozarce, ki ste jih predtem napolnili z ginom in tonikom (tonika mora biti dvakrat toliko kot gina). Okrasite z rezino jabolka ali pomaranče in uživajte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!