罪悪感なく食べられるケーキをご紹介します。一見普通のケーキのようですが、実はサラダなんです。「ベジデコサラダ」は、フードスタイリスト森安香美月さんが提案する新しい食のコンセプト、サラダケーキです。サラダの材料をボウルに流し込むのではなく、ケーキに仕上げます。これは、子どもたちに野菜好きになってもらうための工夫なのでしょうか?
Pod slastne torte, ki so v resnici solate, se podpisuje japonski stilist hrane Mitsuki Moriyasu, ki je novi koncept hrane zasnoval leta 2015, zdaj pa te zelenjavne sladice že najdemo na meniju restavracije Bistro La Porte Marseille v japonskem kraju Nagoya. Izdelki so popolno nasprotje klasičnih tort (no, razen v estetskem smislu), saj je poudarek na zdravju (klasične torte zdrave pač niso). Glavne sestavine so tako namesto moke, obilja jajc, smetane ipd. brezglutenska superhrana、含まれています malo ogljikovih hidratov. Vključujejo vse vrste zelenjave (tudi sadje), med drugim koreninice in olupke, kar maksimalno poveča prednosti torte za zdravje.
その代わり barvil za hrano so uporabljene naravne sestavine, 釉薬 pa je običajno iz tofuja ali sirnega namaza, v katerega je vmešano sadje.
続きを読む: 雨粒のようなゼロカロリーケーキ
Za kos torte Vegiedeco Salad boste na Japonskem odšteli (preračunanega) 5,70 evra. Poleg vam po želji postrežejo tudi zelenjavni čaj.
詳しくは:
prtimes.jp