この秋にザクロを食事に取り入れるべき理由はいくつかあります。世界最古の栽培食品であるだけでなく、私たちが知る限り「最も癒しの果物」とも言われています。それでも納得できない場合は、読み続けてください。
Zakaj moramo to jesen v prehrano obvezno vključiti ザクロ?
Granatno jabolko obstaja že 8.000 let
Izvor granatnega jabolka sega v leto 6.000 pr.n.št. in naj bi bilo tudi prva gojena hrana. Ta starodavni kmetijski proizvod je bil del grške umetnosti in mitologije, Mezopotamci pa so verjeli, da je grantno jabolko v resnici sveto drevo. Na Japonskem so na primer verjeli, da granatno jabolko preganja zle duhove, po islamski legendi pa naj bi bilo v vsakem grantenem jabolku zrno, ki je prišlo iz raja.
Kraljem in kraljicam je pomagalo do zmage v bitkah
Domneva se, da je kraljica Elizabeta I. po osvojitvi Granade leta 1492 stala z granatnim jabolkom v roki in dejala: “Tako, kot to granatno jaboko, bom Andaluzijo osvajala zrno za zrnom.” Toda ona ni bila edina, ki je uporabila moči granatnega jabolka. Kralj Henrik IV., ki je Franciji povrnil blaginjo in mir, je granatno jabolko uporabljal kot del svojega grba.
Granatno jaboko naj bi bilo “najbolj zdravilno sadje na svetu”
Obstajajo razlogi, zakaj je bilo granatno jabolko v preteklosti tako zelo cenjeno. Ta majhna, a močna zrna so opisana kot “najbolj zdravilno sadje na svetu”, saj so polne antioksidantov in imajo 抗炎症特性. Tako naj bi granatno jabolko pomagalo, da naše srce ostane zdravo, prav tako pa obstajajo 研究, da lahko pomaga v boju proti raku (rak prostate, pljuč, dojk in debelega črevesja).
研究
ncbi.nlm.nih.gov
リサーチゲートネット
Academic.oup.com
journals.prous.com
urologyofva.net
Granatno jabolko je skrivnost mladostnega videza kože
Granatno jabolko vsebuje elaginsko kislino, antioksidant, ki spodbuja proizvodnjo コラーゲン. In več kolagena pomeni manj gubic!