Zakaj moramo to jesen v prehrano obvezno vključiti granatno jabolko?

Obstaja več razlogov, zakaj bi morali to jesen v svojo prehrano vključiti granatno jabolko. Ne samo, da gre za najstarejšo gojeno hrano na svetu, ampak naj bi bilo tudi “najbolj zdravilno sadje”, ki ga poznamo. Če vas to še vedno ni prepričalo, berite dalje.

Zakaj moramo to jesen v prehrano obvezno vključiti granatno jabolko?

Granatno jabolko obstaja že 8.000 let

Izvor granatnega jabolka sega v leto 6.000 pr.n.št. in naj bi bilo tudi prva gojena hrana. Ta starodavni kmetijski proizvod je bil del grške umetnosti in mitologije, Mezopotamci pa so verjeli, da je grantno jabolko v resnici sveto drevo. Na Japonskem so na primer verjeli, da granatno jabolko preganja zle duhove, po islamski legendi pa naj bi bilo v vsakem grantenem jabolku zrno, ki je prišlo iz raja.

Kraljem in kraljicam je pomagalo do zmage v bitkah

Domneva se, da je kraljica Elizabeta I. po osvojitvi Granade leta 1492 stala z granatnim jabolkom v roki in dejala: “Tako, kot to granatno jaboko, bom Andaluzijo osvajala zrno za zrnom.” Toda ona ni bila edina, ki je uporabila moči granatnega jabolka. Kralj Henrik IV., ki je Franciji povrnil blaginjo in mir, je granatno jabolko uporabljal kot del svojega grba.

Granatno jabolko ima na naše telo številne pozitivne učinke.

Granatno jaboko naj bi bilo “najbolj zdravilno sadje na svetu”

Obstajajo razlogi, zakaj je bilo granatno jabolko v preteklosti tako zelo cenjeno. Ta majhna, a močna zrna so opisana kot “najbolj zdravilno sadje na svetu”, saj so polne antioksidantov in imajo protivnetne lastnosti. Tako naj bi granatno jabolko pomagalo, da naše srce ostane zdravo, prav tako pa obstajajo študije, da lahko pomaga v boju proti raku (rak prostate, pljuč, dojk in debelega črevesja).

Študije

ncbi.nlm.nih.gov
researchgate.net
academic.oup.com
journals.prous.com
urologyofva.net

Granatno jabolko je skrivnost mladostnega videza kože

Granatno jabolko vsebuje elaginsko kislino, antioksidant, ki spodbuja proizvodnjo kolagena. In več kolagena pomeni manj gubic!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skrivnostna moč tople kopeli, ki je še ne poznaš!