Ne želim si moškega, ki se vrne … Želim si moškega, ki nikoli ne odide!

Če te nekdo ljubi in ti je namenjen, zakaj bi sploh kdaj odšel?

Mitzi J Hernandez, pisateljica in bodybuilderka, izraža svoje misli skozi napisane besede na portalu Thought Catalog.

Pred dnevi sem naletela na ta citat: “Če se nekdo vrne, ga obdrži, če se ne, ti ni namenjen!” ali nekaj podobnega. Pričela sem razmišljati. Pomislila sem, da če te nekdo ljubi in če ti naj bi bil namenjen, zakaj bi sploh odšel?

Vedno znova poskuša nekdo iz preteklosti ponovno vstopiti v moje življenje. Moški, s katerimi sem hodila pred meseci ali celo leti, me prosijo za novo priložnost. Vsak moški, s katerim sem hodila, je bil drugačen in vsak od njih je imel svoj razlog, zakaj je odšel. Niso bili pripravljeni, ni bil pravi čas ali pa so morda ugotovili, da ne morejo zagotoviti vsega, kar sem zahtevala. Mogoče so se spremenili in so zdaj pripravljeni. Mogoče so tokrat resnični in pošteni. Ampak, vseeno mi je, morali bi me obdržati, ko so me imeli. V tem trenutku ni več pomembno nič, kar bi rekli ali naredili.

Ti moški so za kratek čas obiskali moje srce, raziskovali so moje telo, se igrali z mojim umom in mi pustili grenak okus v ustih. Pustili so me, da sem imela zlomljene koščke srca in bilo jim je vseeno. Pustila sem jih v preteklosti in nimam nobenega namena, da bi katerega od njih vrnila v svoje življenje. Vendar jim želim dobro in upam, da so srečni.

Verjamem, da se ljudje spreminjajo, in verjamem v drugo priložnost, toda mislim, da ko končno najdeš tistega pravega, ti nič ne more preprečiti, da bi bil s to osebo. Ker ko te nekdo resnično ljubi, ne odide. Nočem moškega, ki se vrne, hočem moškega, ki ne odide.

Ko končno najdeš tistega pravega, ti nič ne more preprečiti, da bi bil s to osebo!

Razumem, da če ostane z menoj, to ne bo vedno najlažja izbira. In ko pride do prepirov, nesoglasij, bo vedno lažje oditi, kakor pa se soočiti s situacijo. Želim si moškega, ki bo ostal, da bo rešil stvari, namesto da bo odšel, ko bodo stvari težke.

Želim si moškega, ki ne odide, ko mi je najhuje. Želim si moškega, ki mi bo stal ob strani v dneh, ko me ni najlažje ljubiti. Ostal bo in se nikoli ne bo nehal boriti zame, ker ve, da bi to storila tudi zanj.

Želim si moškega, ki bo ostal z mano in se soočil z neznanim. Vem, da bo najino skupno potovanje divji tobogan. Toda nihče ni rekel, da bo ljubezen vedno lahka. Ljubiti me bo vznemirljiva izkušnja z vzponi in padci, in če bo ostal z mano se bo moral pripraviti na nepričakovano, saj bo še veliko stvari, na katere ne moreva vplivati. Toda skupaj se bova spoprijela s kakršnimikoli izzivi, ki se nama postavijo na pot in ne bova dovolila, da bi naju kaj premagalo.

Želim si moškega, ki bo imel svobodo, da stopi skozi ta vrata in se ne bo nikoli več ozrl nazaj. Odločil se bo, da ne bo odšel, ker ve, da dobro odtehta slabo. Ostal bo, ker ve, da tega, kar ima z mano, ne bo mogel najti nikjer drugje. Ostal bo, ne glede na to, kako težko bo. Z mano bo ostal tudi takrat, ko bi mu bilo veliko lažje vstati in oditi.

Hočem moškega, ki ostane prvič. Moškega, ki prepozna, kako redko je najti žensko, kot sem jaz, in se me bo držal ter me ne bo izpustil. Želim si moškega, ki me resnično vidi – ne vidi samo mojih fizičnih lastnosti, ampak vidi tudi skozi mene. Želim si človeka, ki vidi dobro in slabo. Moškega, ki vidi, da še zdaleč nisem popolna in ga “grdi” deli ne prestrašijo.

Enkrat v življenju si želim le moškega, ki ne odide. Utrujena sem od odhodov ljudi. Utrujena sem začeti znova.

Želim si človeka, ki bo ostal v mojem srcu in si zgradil stalen dom. Želim si človeka, ki razume, da ne bo vedno lahko. Ne bo vedno preprosto. Postalo bo težko in zapleteno. Obljubim pa, da se bo splačalo. Obljubim, da se mu ne bom nikoli odrekla. In obljubim, da bom poskrbela, da se bo vedno počutil ljubljenega in cenjenega.

Nikoli ga ne bom zapustila – dokler bo z mano.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Včasih moramo ignorirati določene stvari, da lahko spet mirno živimo