免疫システムが低下していて、回復するために温かいお茶が必要ですか?自分で準備して、免疫システムを安定させるために使用できます。これらは免疫システムを高めるのに最適なお茶です。
Imunski sistem je kompleksen obrambni mehanizem našega telesa, ki ima vlogo zaščititi organizem pred nalezljivimi povzročitelji in uničujočimi snovmi od zunaj ( bakterije, virusi, paraziti, glivice, toksini).
Stabilizirajte svoj imunski sistem s pomočjo čaja!
Takoj, ko opazite, da se vaše telo ne more ustrezno braniti pred okužbo in da ste nenehno bolni, morate najprej normalizirati delo svojega imunskega sistema.
Če ste zdravi, sprejmite preventivne ukrepe z rednim uživanjem posebnih zeliščnih čajev na osnovi rastlin, ki vsebujejo elemente velikega pomena za imunski sistem.
Poglejmo si čaje za krepitev imunskega sistema
1. Čaj iz hibiskusa
Visoka vsebnost vitamina C v hibiskusu je zelo pomembna za normalno delovanje imunskega sistema.
準備:
Pol skodelice posušenih cvetov te zdravilne rastline nalijte v 2l vode. Počakajte, da tekočina zavre, nato odstranite ponev s kuhalne plošče in jo pokrijte. Po 15 minutah čaja precedite in dodajte ¼ skodelice medu in 3 žlice svežega limetinega soka. Pijte eno skodelico 3 -krat na dan. Preostanek shranite v hladilniku.
2. Ameriški slamnik
Koren te rastline podpira delo imunskega sistema. Njegove sestavine pomagajo obrambnemu mehanizmu odpraviti vzroke okužb in hkrati pospešijo okrevanje telesa.
準備:
Zmešajte ¼ skodelice posušenega korena, žličko posušene limonske trave in žličko posušene mete. Vse prelijte z 8 skodelicami vrele vode. Po 15 minutah precedite in pijte z dodatkom žličke medu. Vzemite 1-2 skodelice na dan, ostalo pa pustite v hladilniku.
3. Zeleni čaj
Antioksidanti v zelenem čaju se učinkovito borijo proti okužbam in preprečujejo razvoj novih bolezni.
準備:
V posodi zmešajte skodelico mešanice zelenega čaja, lupino dveh pomaranč, pol skodelice posušenih cvetnih listov vrtnice in pol skodelice posušenih cvetov hibiskusa. Eno čajno žličko mešanice prelijemo z 200 ml vrele in po 3 minutah mirovanja čaj precedimo in popijemo. Vsak dan popijte eno skodelico tega napitka.
4. Limonska trava
Eterična olja in flavonoidi iz nje spodbujajo imunski sistem, da opravlja svojo vlogo. Ta rastlina ima naravni antibakterijski in protivirusni učinek ter deluje kot antiseptik.
準備:
Sesekljajte ¼ skodelice svežih listov trave. Koščke pustite, da v skodelici sprostijo malo olja, preden jih prelijete z 2dl vrele vode. Po 10 minutah mirovanja dodamo žličko medu. Pijte toplo. Vzemite 2-3 skodelice na dan.
5. Origano
Tako sveže kot posušene oblike origana so zakladnica vitaminov C, E, A in K. Ti vitamini so pomembni za krepitev oslabljene imunosti in za boj proti bakterijam, virusom in glivcam.
準備:
Čajno žličko posušenih listov rastline prelijemo z 200 ml vrele vode. Tekočino precedite po 10 minutah mirovanja. Pred uživanjem čaj precedite. Pijte 1-2 skodelice čaja na dan.
6. Šipkov čaj
Šipkovi plodovi vsebujejo več vitamina C kot agrumi, zaradi česar je zelo uporabno sredstvo za krepitev imunskega sistema. Vsebujejo tudi flavonoide, ki izboljšajo absorpcijo tega pomembnega vitamina.
準備:
Dve ali tri peščice suhih plodov šipka prelijte z litrom hladne vode. Vse pustite stati čez noč, nato pa zjutraj zmes segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo in pustite, da se čaj kuha približno 15 minut. Vse precedite. Dodajte sok ene limone in tri žličke medu. Pijte 2-3 skodelice čaja na dan. Preostanek lahko shranite v hladilniku.
7. Koprivov čaj
Kopriva se pogosto uporablja v ljudski medicini. Polna je mineralov in vitaminov, ima sposobnost spodbujanja limfnega sistema, ki je del imunskega sistema. Tako nastajajo protitelesa in limfociti, ki se borijo proti povzročiteljem okužb.
準備:
Žlica sesekljanega posušenega lista koprive vlijemo v 150 ml vode. Vse segrejte do vrenja in po 10 minutah mirovanja precedite. Pijte eno skodelico čaja trikrat na dan.
8. Čaj iz kurkume
Rumena, prepoznavna začimba je znana po protimikrobnih in protirakavih lastnostih.
Čisti in stimulira limfni sistem ter tako krepi splošno imuniteto.
準備:
V posodo nalijte 5 skodelic vode. Dodajte kos korenine kurkume, dolge 5 cm, kos ingverjeve korenine, dolge 5 cm, skorjo ene limone, ščepec kajenskega popra in zrno črnega popra. Takoj, ko vsebina začne vreti, jo odstranite s kuhalne plošče. Vanjo stisnite sok ene limone in žličko stopljenega kokosovega olja. Posladkajte z medom, ko se zmes ohladi. Vzemite eno skodelico na dan na prazen želodec, ostalo pa shranite v hladilniku.